Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.16. 11:52

Konferencia a távhőszolgáltatásról Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A szolgáltatók küzdenek a gázárakkal, küzdenek a hőtermelőkkel, s küzdenek a fogyasztók kegyeiért.</p>

Regionális távhőkonferenciát rendeztek Nyíregyházán országos szakemberek részvételével „A távhőszolgáltatás aktuális feladatai – 2008” címmel. A szakmai tanácskozás megkezdése előtt tartott sajtótájékoztatón Gerda István, a NYÍRTÁVHŐ Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy rendszeresen tartanak a távhőszolgáltató vállalatok képviselői számára fórumokat, hogy megismerhessék egymás eredményeit, fejlesztési elképzeléseit és lehetőségeit.

Az előadások témáját is úgy állították össze, hogy összhangban legyen a marketing és a szakmai képzés. Garbai László, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének főtitkára egy kormánypárti politikust idézett, aki a távhőszolgáltatókat a maffiához hasonlította. Pedig – mint mondta a szakember –, csak teszik a dolgukat: küzdenek a gázárakkal, küzdenek a hőtermelőkkel, s küzdenek a fogyasztók kegyeiért. A jövőre utalva kiemelte, pályázhatnak támogatásra a fejlesztések megvalósítása érdekében, s talán a geotermikus energia is gazdaságossá válhat.

A konferencián sok témát érintettek az előadók. Szó volt többek között az Új Magyarország Fejlesztési terv pályázati lehetőségeiről, a geotermális energia szerepéről, a bigáz hasznosításáról a távhőszolgáltatásban, a termálvíz nagyváradi használatáról, a nyíregyházi NYITÁS-programról és a „Display” energiatakarékossági program tapasztalatairól.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!