Úgy néz ki, hogy már az első meccsen eldőlt a DVSE sorsa

Úgy néz ki, hogy már az első meccsen eldőlt a DVSE sorsa
© Fotó: Matey István, archív
Debrecen – Magabiztos, 13–5-ös sikert arattak Varga Dánielék a Debrecen felett a Magyar Kupában.

A címvédő Szolnoki Dózsa alakulatával mérkőzött meg a hétvégén a DVSE a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Varga Tamás tanítványai szombaton este az odavágót a Debreceni Sportuszodában vívták meg az olimpiai- és világbajnokokkal „megspékelt” Szolnok ellen.

Jansik Dávid lőtte a vendégek első találatát, akik Stefan Mitrovic triplája után az első negyed végén már 4–0-ra vezettek. Két gyors szabaddobásgóllal indult a második etap, ezzel 1–5-re módosult az állás. Továbbra is a Szolnok uralta a játékot, nagyszünetben már 7–2-re húztak el Varga Dénesék.

A folytatásban sem fordult a kocka, Kállay Márk meglőtte a hazaiak harmadik találatát, viszont a vendégek sem tétlenkedtek, 3–10-et mutatott az eredményjelző az utolsó felvonás előtt.

Halek Márton révén végül ötig jutott a DVSE, míg Madaras Norberték 13 gólt rámoltak be. A Szolnok tehát magabiztos előnnyel várhatja a vasárnap 16 órakor kezdődő visszavágót a Tiszaligeti uszodában, melyen eldől, melyik együttes jut be a négyes döntőbe.

HBN


A tények

BENU Férfi Magyar Kupa Negyeddöntő, 1. mérkőzés

DEBRECEN – SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 5-13 (0-4, 2-3, 1-3, 2-3)

Debreceni Sportuszoda, 600 néző. Vezette: Benczur M., Dodog Sz.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M. 2, Kincses A., Süveges M., Szőke Sz., Sergi Mora 1, Halek M. 2. Csere: Müller M., Smitula G., Hoppál G., Kuncz T., Pataki G., Babay Á. Edző: Varga Tamás.

SZOLNOK: Decker A. – Madaras N. 1, Vámos M. 2, Mezei T., Varga Dénes 1, Mitrovic 4, Jansik D. 3. Csere: Gocic, Hangay Z., Fülöp B. 1, Younger 1, Varga Dániel, Kis G. Edző: Cseh Sándor

Gól – emberelőnyből:

Gól – büntetőből:

Kiállítás cserével: Kincses Attila, Süveges Máté, ill. – .

hirdetés