Úgy lefejeltek egy debreceni ellenőrt, hogy betört az orra

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A jegyellenőr nem jó helyen viselte a karszalagot, ezért a vádlott lefejelte.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

2015. május 11-én délelőtt a sértett és a vele együtt lévő, szintén menetjegy ellenőrként a helyi közlekedési vállalat alkalmazásában álló személy szolgálatot láttak el Debrecenben, 10 óra 28 perckor felszálltak a villamosra. A felszállást megelőzően a sértett a jegyellenőri minőségét igazoló karszalagot az alkarján viselte, a karszalagra rá volt tűzve az igazolványa, míg kollégája ezeket a kezében tartotta és ily módon kezdték meg a jegyellenőrzést a járművön.

A villamoson utazó debreceni férfi ellenőrzésére is sor került, utazási jogosultságát érvényes bérletének felmutatásával igazolta. Az ellenőrzés befejezését követően azonban a vádlott vitatta az intézkedés jogszerűségét, azt kifogásolta, hogy a jegyellenőrök az azonosíthatóságuk érdekében a karszalagot és a rajta lévő igazolványt miért nem a felkarjukra húzva viselik.

Ekkor a villamos a Kossuth utcai megállóba ért, ott a sértett és kollégája leszálltak, a vádlott utánuk ment és a hozzá közelebb álló jegyellenőrt egy esetben homlokon fejelte, majd gyalogosan eltávozott a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében a homlokán zúzódásos sérülést és 8 napon túl gyógyuló orrcsont-repedést szenvedett.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

– Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség –