Úgy búcsúztak az újvárosiak, ahogy szerettek volna

Úgy búcsúztak az újvárosiak, ahogy szerettek volna
© Fotó: Matey István, archív
Balmazújváros – Fejben is összeálltak, 30–20-as győzelemmel zárta a szezont a Balmazújváros.

Lezárult a K&H férfi kézilabda liga 2015/16-os szezonja: szerdán rendezték az alsóházi küzdelmek utolsó, 14. fordulóját – a sorozatban szereplő egyetlen hajdú-bihari gárda, a Balmazújváros 25 ponttal a hetedik helyen fejezte be a küzdelmeket.

Hazai pályán, a Kőnig Rendezvényközpontban ért véget az Újváros számára az idény, a Komló ellen indultak harcba utoljára Füzesi Ferenc tanítványai. Nagy téttel bírt az összecsapás, ugyanis csak győzelem esetén volt esélye Temesvári Jánoséknak a hetedik pozíció megszerzésére. Ennek tudatában végig meggyőző játékot nyújtva aratott sima, 30–20-as diadalt a Balmaz az ellen a Komló ellen, mely az alapszakaszt épp a megyénkbeliek előtt zárta.

A hetedik helyezés eléréséhez persze az is kellett hogy az Orosháza kikapjon Gyöngyösön, ami meg is történt (26–21). Ha pedig nem nyert volna az Újváros, akár még a Mezőkövesd is megelőzhette volna, Skaliczki László „fiai” ugyanis a Cegléd elleni 28–24-es sikerükkel 24 egységgel befutottak a nyolcadik helyre (lapunk szerdai számában tévesen azt közöltük, hogy a Kövesd 34–28-ra alulmaradt).

Még levezetnek

– Mindenképp szépen akartuk zárni a szezont: úgy, hogy saját magunknak is bizonyítsunk, és a hálás közönségünket is kiszolgáljuk – azt hiszem, mindkettő sikerült. Már a meccs elejétől mi irányítottunk, félidőben megnyugtató, kilencgólos előnyben voltunk. A szünet után is mi domináltunk, egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk – emlékezett vissza a Balmazújváros kézise, Balázs Sándor.

A hajdú-bihariak a zárókör előtt kétszer is kikaptak, előbb a Gyöngyös, majd az Orosháza múlta felül az újvárosiakat, akik a végére csak összekapták magukat. – Mindenki átérezte a helyzet fontosságát, fejben is rendben voltunk, a koncentráció végig kitartott, és az összes játékos száz százalékot nyújtott. Örülünk, hogy így búcsúztunk az idénytől, és a hetedik helyen végeztünk. Nem volt konkrét célként kitűzve ennek a pozíciónak a megszerzése, ennek ellenére boldogok vagyunk. Tavaly még kiesők lettünk volna, ehhez képest mostanra stabil középcsapattá váltunk – fogalmazott Balázs.

Mint megtudtuk, a lefújás után nem csaptak nagy ünneplést a Balmaz tagjai, akikre még levezető edzések várnak. Június 8-án zárul ténylegesen a szezonjuk egy évzáró vacsorával, ahol módjuk lesz kiengedni a fáradt gőzt. – Nagyon hosszú, és megterhelő bajnokságon vagyunk túl, elfáradtunk, mindenki várja a nyári szünetet, ami alatt feltöltődhet – nyilatkozta a sportoló, aki arról nem tudott beszámolni, milyen változások várhatóak az újvárosi együttesben, annyit azonban elárult, ő biztosan marad a hajdú-bihari gárdánál.

A felsőházi küzdelmek már korábban véget értek, a Veszprém nyerte meg a kiírást, második lett a Szeged, míg a bronzérmet a Tatabánya gyűjtötte be.

HBN