UEFA Ifjúsági Liga – Döntetlent játszott idegenben a Honvéd-MFA

Budapest, Niksic – A Budapest Honvéd-MFA U19-es labdarúgócsapata 2-2-es döntetlent játszott a montenegrói Sutjeska Niksic otthonában az UEFA Ifjúsági Ligában, a bajnoki ág első fordulójának szerdai első mérkőzésén.

A magyar csapat Bíró Ákos és Stoiacovici Dávid révén a második félidőben már két góllal vezetett, de a hazaiak három percen belül egyenlítettek.

A visszavágót október 18-án rendezik a Bozsik Stadionban. Továbbjutás esetén a kispestiek a Kajrat Almati (kazah)-FK Krasznodar (orosz) párharc győztesével játszanak.

A felnőtt BL főtábláján szereplő 32 klub utánpótlás-csapatain túl az előző évi UEFA-együtthatók alapján a legjobb 32 ország U18-as bajnoka is részt vesz az Ifjúsági Liga küzdelmekben, így került a mezőnybe a kispestiek korosztályos együttese.

A főtáblás gárdák fiataljai ugyanazon csoportbeosztás alapján küzdenek a továbbjutásért, mint a felnőttek. A bajnoki ágon két oda-visszavágós kört rendeznek, amely után a nyolc továbbjutó a másik ág csoportmásodikjaival küzd meg a 16 közé jutásért.

Eredmény, bajnoki ág, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:

Sutjeska Niksic (montenegrói) – Bp. Honvéd-MFA 2-2 (0-1)

– MTI –