Helyi közélet

2015.09.16. 16:31

Végéhez közeledik a rehabilitáció rehabilitációja

Debrecen - Megérkeztek a Kenézy Kórház felújítás alatt álló rehabilitációs osztályára az új eszközök.

Debrecen - Megérkeztek a Kenézy Kórház felújítás alatt álló rehabilitációs osztályára az új eszközök.

A tervek szerint szeptember végén befejezik a Kenézy Kórház Rehabilitációs Osztályának felújítását. A Bartók Béla úti épületben eddig a munka nagyjából 80 százaléka készült el. Az egykori ebédlőből kialakított tornateremben Modrovics József projektmenedzser arról számolt be, hogy az osztály Európai Uniós forrásból 620 millió forintot kapott az építkezésre és új eszközök beszerzésére.

Dr. Lampé Zsolt, a Kenézy Kórház főigazgatója elmondta: a kertben kültéri rehabilitációs pályát is kialakítanak, amelyet jó időben használhatnak majd a betegek. – A korábbi 1500 aktív ágyat mostanra 800-ra csökkentettük, miközben egy nagyon komoly rehabilitációs és krónikus kapacitás jelent meg – tette hozzá.

Dr. Harsányi Zsolt, a Rehabilitációs Osztály vezetője ezt azzal egészítette ki, hogy 127 millió forintért egyebek mellett 120 elektromos motorral állítható ágyat és korszerű, a rehabilitációt szolgáló gépeket vásároltak.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában