Udvarról akartak autót lopni Sámsonban, a tulajdonos kiszúrta

Akt.:
Udvarról akartak autót lopni Sámsonban, a tulajdonos kiszúrta
© Fotó: police.hu
Hajdúsámson – Hajdúsámsonban lopás közben érte tetten a személygépkocsi tulajdonosa a gyanúsítottat. A rendőrök az 51 éves férfit elfogták.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. január 28-án 0 óra 30 perc körüli időben egy hajdúsámsoni férfi családi háza udvarán meghallotta, hogy ugat a kutyája, ezért kinézett az ablakon. A sértett ekkor meglátta, hogy a személygépkocsijának ajtaja nyitva van, és a járművet egy ismeretlen férfi éppen átkutatja. A férfi kiment az udvarra, és számon akarta kérni az ismeretlent, aki ezt meglátva a kocsiból kiszállt és a kerítés felé próbált menekülni, de elesett. A sértett a helyszínen visszatartotta az elkövetőt és telefonon bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. A rendőrök azonnal a hajdúsámsoni családi házhoz mentek, ahol elfogták az 51 éves Sz. Jánost, akiről az igazoltatása során megállapították, hogy ellene a Debreceni Járásbíróság lopás bűntett elkövetése miatt elfogatóparancsot adott ki. A járőrök a helyi lakost előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A férfi beismerő vallomást tett.

A Debreceni Rendőrkapitányság a gyanúsított ellen lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés