U19-es Eb-selejtező – Bejutott az elitkörbe a magyar csapat

Budapest/Jereván – A magyar U19-es labdarúgó-válogatott a házigazda örmények elleni győzelemmel zárta kedden Európa-bajnoki selejtezőcsoportjának küzdelmeit, ezzel továbbjutott a kvalifikációs sorozat tavaszi, úgynevezett elitkörébe.

A magyar szövetség honlapja szerint a korosztályos együttes az örményországi négyes torna első, múlt csütörtöki meccsén nagy csatában, 1-0-ra kikapott az olaszoktól, szombaton azonban 2-1-re legyőzte Svájc együttesét, kedden pedig fölényes, 4-0-ás győzelmet aratott az örmények felett. Mivel a másik keddi mérkőzésen Olaszország és Svájc 1-1-re végzett, a csoportot az olaszok nyerték meg, a magyarok pedig a szintén továbbjutást érő második helyen végeztek.

Az első selejtezőkörben 13 négyes csoportban küzdöttek a válogatottak, minden kvartettből az első kettő jutott tovább, illetve a legjobb harmadik. A tavaszi elitkörben a 27 továbbjutóhoz csatlakozik a kiemelt Spanyolország, s hét csoportban küzdenek majd az együttesek. A grúziai Európa-bajnokságra a négyesek hét győztese jut majd ki.

– MTI –Sporthírek


hirdetés