U17-es Eb – Szélesi: mindenkire büszkék vagyunk

Akt.:
Zágráb – Szélesi Zoltán szövetségi edző szerint a magyar U17-es labdarúgó-válogatott elismerésre méltó teljesítményt nyújtott a horvátországi Európa-bajnokságon, melyen kedden az ötödik helyért rendezett összecsapáson 1-0-ra kikapott a franciáktól, így lemaradt a világbajnokságról.

“Küszködtem a könnyeimmel, mert amit ezek a fiúk kiadtak magukból az egész torna folyamán, az bizony elismerésre méltó. Ilyen tornák, ilyen mérkőzések kellenek ahhoz, hogy ezeket a srácokat ugyanígy tudjuk tovább fejleszteni, képezni és egyre jobb játékosokat nevelni belőlük” – nyilatkozta a találkozót követően a szakember. “Azt hiszem, az egész stáb nevében mondhatom, mindenkire büszkék vagyunk.”

A tréner megjegyezte, a franciák ellen is irányították a mérkőzést, a rivális leginkább annak az egy-két eladott labdának köszönhette helyzeteit, amelyek már inkább a sorozatterhelés miatt bekövetkezett fáradtságnak, illetve a nagy melegnek voltak betudhatók.

Szélesi Zoltán beszélt az eltiltottakról is, mint elmondta, azért “morcos” picit, mert az érintett futballisták olyan sárga lapokkal tiltatták el magukat, melyek nem a csapatérdeket szolgálták.

Az MTI kérdésére reagálva a tréner hangsúlyozta, fizikai mutatókban minden ellenféllel felvették a versenyt – mérték is ezeket az adatokat -, ami azonban talán a különbséget jelentette, hogy a Magyarországon futballozó játékosok nem játszanak folyamatosan hasonló intenzitású mérkőzéseket.

Hozzátette, ebből a csapatból jó néhány játékosban megvan a potenciál, hogy egyszer majd a felnőtt válogatott erőssége legyen, addig azonban hosszú az út, számos tényező – sérülések, klubváltás, mentalitás – közbeszólhat.

A csapatkapitány Szoboszlai Dominik eltiltása miatt csak a lelátóról figyelhette a mérkőzést:

“Lehet örülni ennek az eredménynek, de csalódottak vagyunk, hiszen ha már itt voltunk, akkor szerettük volna a legjobb eredményt elérni. Jól játszottunk, egyszerűen nem volt szerencsénk. A mérkőzést követően Bernd Storck szövetségi kapitány azt mondta nekünk, ne legyünk sokáig csalódottak, büszkék lehetünk magunkra, kiálltunk Magyarországért.”

Az U17-es magyar válogatott a franciák 3-2 legyőzésével kezdte a tornát, majd a skótok elleni 1-1-es döntetlen és a feröeriek felett aratott 4-0-ás siker következett a csoportban. A negyeddöntőben a törököktől, a helyosztón pedig a franciáktól kapott ki 1-0-ra a válogatott.

– MTI –


U17-es Eb – Kikapott a franciáktól, lemaradt a vb-ről a magyar csapat

A magyar válogatott kedden 1-0-ra kikapott a francia csapattól a horvátországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság ötödik helyéért kiírt mérkőzésén, így lemaradt a világbajnokságról.