Tűzrevalót osztanak

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: archív
Debrecen – A rászorulók ezúttal ezúttal öt mázsa felaprított fára számíthatnak.

Ismét tűzifát adományoz nehéz körülmények között élő egyedülállóknak, nagycsaládosoknak, nyugdíjasoknak az önkormányzat – jelentette be a helyi Fidesz-KDNP frakcióvezető-helyettese. Komolay Szabolcs elmondta: 30-áig 60-an számíthatnak 5-5 mázsa felaprított tűzrevalóra, melyet ingyen ki is szállítanak.

Februárban, márciusban és májusban is volt már ilyen akció, amelyek keretében elsősorban a családsegítő szervezetek javaslatai alapján osztották szét az adományokat a külsőségeken: Halápon, Pacon, Józsán, Bánkon, Dombostanyán, Nagycserén, Nagymacson, Kismacson, a Biczó István és a Bayk András kertben, valamint a Nagysándor telepen.

A faanyagot most közmunkások készítik elő. Az őket foglalkoztató, Dehusz Kft. ügyvezetője, Pethe Tamás arról számolt be, hogy a körülbelül 600 ezer forintot érő tűzrevaló elsősorban városi beruházások helyszíneiről, például a Nagyerdőből, az új stadion és a Békás tó környékéről származik, de van benne olyan is, amit magánszemélyek ajánlottak fel.

Az értékesebb fekete diót a város eladta, abból a bevételből vágatják fel a fenyőfát deszkává, amelyeket az utcai padokra helyeznek majd ki.

HBN-OCs

Címkék: , ,