Tűzoltónapon is dolgoztak Hajdú-Bihar megye lánglovagjai

Személyautókba rohant egy kamion a Kishegyesi úton
Személyautókba rohant egy kamion a Kishegyesi úton - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Az ünnepi állománygyűlés idején tömeges karambolhoz vonultak a debreceni tűzoltók Debrecenben, a Kishegyesi úton, amikor egy kamion csapódott öt személygépkocsinak. A délutáni Kossuth téri rendezvény alatt mosógép kapott lángra egy pincehelyiségben, így a riasztott tűzoltóknak nagy tömeg előtt kellett beavatkozásra indulni az Angyalföld térre.

Szerdán délután egy ötméteres nyírfa dőlt rá a 48. számú főút huszonhetedik kilométerszelvényén az úttestre, amelyet így félig elzárt. A veszélyhelyzetet a nyíradonyi hivatásos tűzoltók szüntették meg. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Műanyag szemetet égettek szerdán délután Kabán, a Kert utcában egy udvaron. A kabai önkéntes tűzoltók és a püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet, majd felhívták a tulajdonos figyelmét az égetés szabályaira.

Tömeges karambol történt csütörtökön délelőtt Debrecenben, a Kishegyesi úton, amikor egy kamion ráfutott öt személygépkocsira. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a kifolyt nagy mennyiségű olaj felitatásában a közútkezelő szakemberek segédkeztek. A mentősök hat sérültet szállítottak kórházba. A beavatkozás ideje alatt elzárták a forgalomtól az érintett szakaszt.

Száraz avar égett tegnap délelőtt Mikepércsen, a Kond vezér utcában. A debreceni tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés és anyagi kár nem történt.

Tehergépjármű fordult keresztbe az M35-ös autópályán, a harmincegyedik kilométerszelvényen, a józsai pihenőnél. A hajdúböszörményi tűzoltók áramtalanításra avatkoztak be, kis mennyiségű üzemanyag-szivárgást tapasztaltak. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint nem történt személyi sérülés. A beavatkozás alatt két sávot zártak le, a forgalmat a rendőrök elterelték.

Mosógép kapott lángra egy pincehelyiségben a debreceni Angyalföld téren csütörtök délután. A debreceni tűzoltók áramtalanították az épületet, majd egy vízsugárral eloltották a tüzet. A füsttel telítődött helyiséget ventilátorral szellőztették ki. Az esemény során személyi sérülés nem történt.

Vasúti töltés mentén égett az avar Debrecenben, a Derék utcában tegnap délután. A helyi tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

Tegnap este Balmazújvárosban, a Dobó István utcában összehordott, kúpokba rendezett nád gyulladt meg, amelyről a tűz egy szénabálára is átterjedt. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók légzőkészülékben, két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Autókat tarolt a kamion Debrecenben – A Kishegyesi úti tömegbaleset részletei

A rendőrség közleményben írja le, pontosan hogyan történt a csütörtöki óriási karambol. Hatvanegy éves sofőr vezette a kamiont, többen is megsérültek.

Fotók: Gépkocsitűz, emelőkosaras mentés, sérültek Debrecen főterén

Mindezzel találkozhattak azok, akik csütörtökön a Kossuth téren jártak. Persze csak egy bemutató részeként, térzenével és mazsorettműsorral fűszerezve, a debreceni tűzoltóság fennállásának 140. évfordulójára is emlékező tűzoltónapon.