Tűzoltóbál Balmazújvároson

Tűzoltóbál Balmazújvároson
Hetedik tűzoltóbálját rendezte szombaton a balmazújvárosi önkéntes tűzoltóság a 48-as olvasónépkörben. Közel 200 fő szórakozott ezen az estén, de mint ahogy Balogh Mihály az egység parancsnoka elmondta, még legalább 100 fő rekedt a falakon kívül helyhiány miatt – tájékoztatta szerkesztőségünket tudósítónk, Csige Sándor.

Az ezelőtti bálokhoz hasonlóan itt is remek hangulat kerekedett, ami elsősorban a Ciki – band zenekarnak volt köszönhető. Rendesen húzták a talpalávalót, megtáncoltatva ezzel minden vendéget.

Balogh Mihály parancsnok kiemelt fontosságúnak nevezete, hogy az idei év számukra is igen kemény volt. Rengeteg helyre kellett kivonulniuk, főleg az esővíz okozta károk, illetve fakidőlések, természeti csapások miatt. A 18 főt számláló egység mindenütt helytállt, hősiesen megoldva minden akadályt.

Disznótoros finomságok

A vacsora disznótoros volt. Káposztás hús, véres – májas hurka illetve sült kolbász terített be minden asztalt, minden vendég előtt. Fogyasztották is jó étvággyal, kellemes hangulatban. Volt még ezen az estén tombolahúzás és nagy bot emelő verseny is, amire feltűnő módon hölgyek is jelentkeztek szép számmal.

A Ciki – band  fáradhatatlanul nyomta a zenéjét egészen hajnalig, amikor is az utolsó akkordok elcsendesedése után egy jókedvű társaság tért haza a hetedik tűzoltóbálról.
Az eseményt számos helyi vállalkozó, önkormányzati képviselő és magánszemély is támogatta.