Tűzoltóautó balesetezett Ópusztaszernél – Egy tűzoltó meghalt, öt megsérült

Akt.:
Tűzoltóautó balesetezett Ópusztaszernél – Egy tűzoltó meghalt, öt megsérült
Szeged, 2012. július 4., szerda (MTI) – Egy tűzoltó meghalt, öt másik pedig megsérült, miután felborult egy tűzoltóautó szerdán Sándorfalva és Ópusztaszer között – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

A baleset sérültjeit időközben kiengedték a kórházból, Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője délután meglátogatta őket a szegedi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon.

A baleset helyszínén tartott sajtótájékoztatóján Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője felidézte: társai egy oltásról indultak vissza szegedi állomáshelyükre, amikor Ópusztaszer közelében egy balkanyarban a tűzoltóautó eddig tisztázatlan körülmények között kisodródott és felborult.

Az MTI úgy tudja, hogy a baleset halálos áldozata a jármű hátsó ülésén, az egyik ablaknál ült.

Műszaki és munkabiztonsági szakértők vizsgálják a baleset körülményeit.

Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy délután megkezdődött a műszaki mentés, a gépjárműfecskendőt több jármű – köztük tűzoltóautók – segítségével sikerült az útra emelni. A tűzoltók csendben, megrendülten dolgoztak.

A történtek feldolgozásában a rendőrség pszichológusa segít a tűzoltóknak, a katasztrófavédelem szegedi központjában pedig saját pszichológusaik is várják a segítséget igénylőket.

Az útzárat fél hatkor feloldották.

MTI

Címkék: ,