Sport

2012.11.18. 17:21

A második félidőben hengereltek a debreceni vízilabdázók Pécsen

Vízilabda - „A nagyon erős Debrecen lesz ma az OB I-es pólós vendég” – írta szombati számában a helyi napilap. Nos, mi tagadás, a hajdúságiak együttese rendkívül acélos, ám a hétközi, Európa Kupa negyeddöntőbeli Dinamo Moszkva meccs és a közel hétórás utazás Mecsekaljára jócskán kivett a játékosokból.

Vízilabda - „A nagyon erős Debrecen lesz ma az OB I-es pólós vendég” – írta szombati számában a helyi napilap. Nos, mi tagadás, a hajdúságiak együttese rendkívül acélos, ám a hétközi, Európa Kupa negyeddöntőbeli Dinamo Moszkva meccs és a közel hétórás utazás Mecsekaljára jócskán kivett a játékosokból.A DVSE álmosan, és félgőzzel vágott neki a Baranya megyei összecsapásnak, ami a vártnál nehezebben indult ugyan, a végére azonban sima cívisvárosi győzelem született a Vodafone Férfi Vízilabda OB I hatodik fordulójába.

 

Nehezen indult

A vezető találatra a negyedik percig kellett várni, mikor a Debrecen kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitánya, Varga Tamás lőtt hálószaggató gólt, melyre a következő támadás során az ex-debreceni Kistamás Zsolt azonnal góllal válaszolt, csapata emberelőnyös helyzetét kihasználva. Az egyenlítés után a házigazda pécsiek a következő minutumban már a vezetést is megszerezték, amire ezúttal Varga Tamás révén a piros-fehérek kontráztak rá. Az első percek gólcsendje már-már teljesen feledésbe merült, sorba születtek ugyanis az újabb és újabb találatok. Dragic és Weszelovszky megúszásból volt eredményes, míg 16 másodperccel a vége előtt Csuvi bombázott akcióból, így 3-4-es állásnál ért véget az első etap.

 

Magukra találtak

A kemény vízi csata a második játékrészben tovább folytatódott, melyet az is hűen tükröz, hogy mindkét oldalon 2-2 gól született – vendég részről Weszelovszky kétszer fórból, a hazaiaknál pedig Scholefield és Dragic talált be. Az első negyedhez hasonlóan ezúttal is mindössze egygólos előny birtokában zárták a játékrészt a debreceniek.

A félidőt követő harmadik etapból még fél perc sem telt el, mikor Szasa Misics centerből bevette a pécsiek kapuját, nem sokkal később pedig második találatát is megszerezve háromgólosra növelte a Gyöngyösi-legénység előnyét, de Halek és Weszelovszky is megadományozta a hazaiak kapusát – utóbbi már negyedik alkalommal. A pécsiek ekkor már hiába is próbálkoztak, az utolsó két negyedben egyszer sem tudtak gólt lőni, míg a cívisvárosiak igen – Vindisch akcióból már hatgólosra növelte a behozhatatlan előnyt, Süveges pedig beállította a 12-5-ös, debreceni győzelmet hozó végeredményt. Gyöngyösi András tanítványainak tehát ha eleinte nehezebben is ment a szekér, a második félidőben megsemmisítették a Pécs együttesét. Kedden az OSC-hez látogat a Debrecen, szerdán pedig a junior válogatottat fogadják hazai pályán. HBN-OLAHA

 

Vodafone Férfi Vízilabda OB I, 6. forduló

PVSK-Füszért – Debrecen 5-12 (3-4, 2-2, 0-4, 0-2)

Pécs, 100 néző. Vezette: Horváth M., Marosvári A.

Pécs: Barát F. - Somogyi T., Kistamás Zs. 1, Bóbis M., Ágner Z., Dragic 2, Monostori A. Csere: Scholefield 1, Krizsán A. 1, Monostori B., Müller M., Lukács G., Bertha P. S. Edző: Petik Attila.

Debrecen: Mitrovics - Kállay M., Korolija, Giorgetti, Varga T. 3, Letica, Weszelovszy L. 4. Csere: Vindisch F. 1, Párkányi Á., Misics 2, Süvegs M. 1, Halek M. Edző: Gyöngyösi András.

Gól - emberelőnyből: 11/2, ill. 9/5.

Gól - büntetőből: 0/0, ill. 0/0.

Kiállítás végleg cserével: - , ill. Alex Giorgetti.

Kipontozódott: - , ill. Varga Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!