Sport

2016.10.16. 11:25

Vittek-gól, de csak iksz

Debrecen - A szlovák válogatott támadó megszerezte első találatát a Lokiban, ám a győzelemhez ez is kevés volt Pakson.

Debrecen - A szlovák válogatott támadó megszerezte első találatát a Lokiban, ám a győzelemhez ez is kevés volt Pakson.

A DVSC háza táján az utóbbi időben többször is elhangzott, hogy a formálódó csapat a három hetes bajnoki szünetben még egységesebbé kovácsolódhat, ennek a jeleit keresték a debreceni hívek szombaton este Pakson, a bajnokság 12. fordulójában lejátszott mérkőzésen.

Nem is kezdett volna rosszul a vendégalakulat a szakadó esőben, ha Bartha lövése bele nem rondít az összképbe, ugyanis a paksi labdarúgó már a 13. percben gólt lőtt Danilovics kezei között, a kapus talán optimálisabb talajon háríthatott volna. Persze nem volt a legkönnyebb helyzetben a piros-fehér cerberus, ugyanis előtte nem a megszokott védelem nézett szembe a hazai támadókkal: az eltiltott Brkovicsot Szilvási Péter helyettesítette.

Egy érintés, egy gól

Nem volt mese, hátrányban offenzívabbá kellett válnia a Loki játékának, ami be is következett. A félidő közepén Holman szólója után védett Székely, majd Jovanovic nagy helyzeténél tisztázott a tolnai kapuvédő. Nem sok kellett volna hozzá, hogy még a szünet előtt megfordítsák az állást a vendégek, de helyzetkihasználással ezúttal is gondok akadtak.

A második negyvenöt percre játékrendszert váltott a Debrecen, beállt Róbert Vittek és két percen belül közelről megszerezte az egyenlítő találatot! Úgy tűnt, lendületet kaphat a Loki, azonban a Paks is ráerősített, így valódi adok-kapok alakult ki a felek között.

Hol a hazai, hol pedig a vendégek kapuja forgott veszélyben, azonban a meccs vége már inkább a Paksé volt, ekkor Danilovicsnak többször is bizonyítania kellett, hogy megérte őt leigazolni a Hajdúságba.

A vége tehát pontosztozkodás lett, amivel egyik együttes sem volt maradéktalanul elégedett, mert az előrelépéshez győzelmek szükségeltetnek.

A DVSC legközelebb hazai pályán játszik, szombaton 18 órától az éllovas Vasast fogadja a Nagyerdei Stadionban. Az sem ígérkezik sétagaloppnak, hiszen hosszú idő után úgy érkeznek Debrecenbe a piros-kékek, hogy semmivel sem esélytelenebbek a vendéglátóknál.

HBN


Mesterszemmel

Csertői Aurél (Paks): Sokat tettünk azért, hogy megnyerjük a meccset, sajnos a második találatunkat nem tudtuk megszerezni. Nem örülök az eredménynek, meg kellett volna vernünk a Debrecent.

Leonel Pontes (DVSC): Azt gondolom, mind a két csapat számára nehéz mérkőzés volt. Igyekeztünk csak magunkra koncentrálni, és a saját játékunkat játszani, a Paks pedig kontrákból próbált betalálni. Az első félidőben több gólt is szerezhettünk volna, nem vagyok elégedett, de igazságos a döntetlen.


OTP Bank Liga 12. forduló

Paks – DVSC 1–1 (1-0)

Paks. Vezette: Szőts (Albert, Buzás)

Paks: Székely – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp, Koltai (Jelena, 69.), Kecskés (Laczkó, 85.), Bertus, Bartha – Vernes (Hahn 69.)

DVSC: Danilovics – Jovanovic, Szilvási, Mészáros N., Bobko – Filip, Tőzsér – Könyves (Vittek, 46.), Holman (Mészáros K., 80.), Szakály - Horváth Zs. (Castillion, 71.)

Gól: 1-0 Bartha (13.), 1-1 Vittek (47.)

Sárga lap: Papp (72.), Vittek (92.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!