Tűzfóbia ellen is felkészültek a békefenntartók

A folyamatos béke megőrzése a céljuk
A folyamatos béke megőrzése a céljuk - © Fotó: Kozák Piroska
Novo Selo – A magyar katonák képezték ki a többi nemzet KFOR-os fiait.

A KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj katonái mentorálták december második felében a KFOR Keleti és Nyugati Többnemzeti Harc­csoport katonáinak kiképzését – írta a Bocskaidandar.hu.

A beszámoló szerint az MNBG-E török százada és az MNGB-W olasz és moldovai közös százada is a Novo Seló-i táborban vett részt kiképzésen a magyar kontingenssel. A kiképzés alatt komplex Fire Phobia Traininggel (tűzfóbia elleni tevékenység) egybekötve gyakorolhatták raj-, szakasz- és századszinten tömegkezelési feladataikat.

Bevethetők legyenek

A magyar katonák az alapoktól kezdve képezték a többi nemzet katonáit, hogy elérjék azt a képességet, amelyet a KFOR-ban szolgáló összes kinetikus alegységnek el kell sajátítania, hogy bevethetőek legyenek a térségben a tömegkezelési feladatokban.


Raj- és századszinten is begyakorolták a feladatokat

A koszovói békefenntartó misszió jelenléte folyamatos békét biztosít a hadszíntéren, de mindennek az a kulcsa, hogy az itt szolgáló alegységek fenntartsák és folyamatosan fejlesszék a harcászati képességeiket.

A Bocskaidandar.hu tudósítása rámutat: ennek elérésében a magyar kontingens katonái jelentős szerepet vállalnak a jelenben és a jövőben is. Minden nemzet elismeréssel szólt katonáink tudásáról, képességéről és a kiképzés minőségéről. Ezek eredményeként más alegységek is képessé váltak arra, hogy a KFOR alárendeltjeiként megfelelően szolgálhassanak a balkáni hadszíntéren.

HBN