Tüzet oltottak, sérültet mentettek

Tüzet oltottak, sérültet mentettek
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Nem telt el eseménytelenül a hét utolsó munkanapja sem. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Pénteken Hajdúszoboszlón, a Deák Ferenc utcában egy idős ember nem tudta lakása ajtaját kinyitni a mentőszolgálatnak, ezért riasztották a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat. Az egység az ablakon keresztül jutott be a lakásba, majd a mentőszolgálatnak átadta sérültet.

Kétszáz négyzetméteres fóliasátorban berendezési tárgyak valamint tüzelőanyag égett tegnap Debrecenben, a Vámospércsi úton. A lángokat a debreceni hivatásos tűzoltók oltották el.

Délután Nádudvaron, a Kabai útfélen egy telepen egy kazán villanyvezetéke gyulladt ki. Egy kézi tűzoltókészülékkel a püspökladányi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet.

Hajdúböszörmény közelében, a 35-ös számú főúton egy személygépkocsi az árokba hajtott és felborult. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak ki a balesethez, akik átvizsgálták a járművet, majd áramtalanították azt. Az autó vezetője nem sérült meg.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos és 3 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 4 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 2 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 13 személyt állítottak elő, köztük 2 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt.