boon-sportoldal

2008.04.08. 19:27

Kadet vívó vb: búcsú a 32 között

<p>Acireále - Kedden rendezték meg a kadet fiú párbajtőrözők versenyét az olaszországi Acireáléban zajló junior és kadet vívó világbajnokságon. Ezen számban lépett pástra Sütő Dávid, a Diósgyőri VE pengeforgatója is.</p>

Aki a csoportmérkőzések során öt riválisával küzdött meg: a norvég Stian Herbernnel, a venezuelai Gustavo Adolfo Garciával, az osztrák Florian Hartmannal, az ír David Burnside-vel, illetve az olasz Gabriele Binoval – amit 3-2-es győzelem/vereség mutatóval abszolvált a borsodi vívó. Patócs Béla tanítványának a 64 közé kerülésért nem kellett meccselnie, majd a 32 közé jutásért 15:13 arányban múlta felül a belga Francois Xavier Ferot, ám a tizenhat közé kerülésért megrendezett asszóban kikapott az orosz Vadim Anyokhintól, 15:5-re.

Tapasztalatszerzés

– A csoportmérkőzések során, illetve a belga fiú ellen jól vívott, az orosszal szemben viszont már nem ment annyira – értékelt gyorsan lapunknak a helyszínen lévő klubedző, Szűcs Ervin. – Ettől függetlenül dicséret illeti, hogy ki tudott jutni a vb-re, ami számára az első volt. A világbajnokság mindig nehezebb, mint a kontinensviadal, örülük, hogy most mégis jobban szerepelt, hiszen Rovigóban nem tudta beverekednie magát a 32-be. Nincs más feladata, mint sokat tanulni, tapasztalatot szerezni, hajtani, ahogyan eddig tette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!