Tüzes is volt a hétvége

Erdőtűz Hajdúhadház és Hajdúböszörmény között
Erdőtűz Hajdúhadház és Hajdúböszörmény között - © Fotó: Derencsényi István
Hajdúböszörmény, Debrecen – A hőségben kétszer is nagyobb tűzhöz riasztották a tűzoltókat.

Hajdúböszörmény és Hajdúhadház között egy tarvágás aljnövényzete kapott lángra szombaton délután, melyhez öt település hivatásos tűzoltóegységeit riasztották.

Az oltáson csaknem harminc tűzoltó dolgozott, akiknek végül több, mint kétórás munkával sikerült körülhatárolniuk a tüzet. Az oltást nehezítette az erős szél is, de nemsokkal este kilenc óra előtt eloltották a tüzet – tájékoztatott dr. Kiss Szilvia főhadnagy, a megyei katasztrófavédelem helyettes szóvivője.

Csak gyalogosan

Vasárnap Debrecen és Nagycsere között csaptak fel a lángok, szintén egy erdő aljnövényzetében. A helyszínre három debreceni tűzoltóegységet, egy vízszállítót, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották, a tűz ugyanis több lakóépületet, egy vasútvonalat és egy fenyőerdőt is veszélyeztetett. A foltokban égő terület nagysága a tűzoltók becslése szerint mintegy tíz hektár volt.

Az oltást nehezítette, hogy az égő területet nem lehetett gépjárműfecskendővel megközelíteni, csak gyalogosan, a tűzoltók így kéziszerszámokkal küzdöttek a lángokkal még az esti órákban is, de a közelben lévő két tanyaépületet sikerült megvédeniük – tudatta a katasztrófavédelem szóvivője.

HBN​