Tűzcsapot döntött egy autós, vízben úszott a debreceni kereszteződés

Tűzcsapot döntött egy autós, vízben úszott a debreceni kereszteződés
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Hétfőn két alkalommal segítettek a tűzoltók lakásba való bejutásban és volt részük csapadékvíz eltávolításban is.

Tegnap két alkalommal segítettek a megye hivatásos tűzoltói a mentőszolgálatnak lakásba való bejutásban. A berettyóújfalui tűzoltók a berettyóújfalui József Attila lakótelepen, a debreceni tűzoltók a debreceni Hadházi utcában avatkoztak be. A mentősök a két káreseti helyszínről egy-egy sérült személyt szállítottak kórházba.

Hétfő reggel szivattyúzáshoz riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat Debrecenben, a Bayk András kertbe. Házakat veszélyeztető mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze. A tűzoltók két szivattyúval eltávolították a vizet, a művelet öt órát vett igénybe. Anyagi kár nem keletkezett.

k88

Fotó: katasztrófavédelem

Tegnap kora délután Debrecenben, a Káka és a Futó utcák kereszteződésében egy személygépkocsi ütközött tűzcsapnak, amelyből nagy mennyiségű víz ömlött ki. A vízmű szakemberei elzárták a vizet, a kifolyt mennyiséget pedig a debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal terelték vízelvezetőkbe. Az eset során személyi sérülés nem történt, valamint lakóházakban sem esett anyagi kár.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –