Tűz ütött ki egy debreceni társasház negyedik emeletén

Akt.:
Tűz ütött ki egy debreceni társasház negyedik emeletén
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Nem csak a megyeszékhelyen kellett oltani, a tűzoltók segítségére megyeszerte nagy szükség volt.

Nyírlugos és Nyírbéltek között háromezer négyzetméteren égett az akácos aljnövényzete. A nyíradonyi és nyírbátori hivatásos tűzoltók két vízsugárral, valamint kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Egy húsz méter magas fa egyik ága az úttestre dőlt a debreceni Balogh Mihály utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrésszel eltávolították a faágat.

Ezer négyzetméteren égett az akácos aljnövényzete Hosszúpályiban, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Balmazújvároson, a Juhász utca és a József Attila utca kereszteződésében két személygépkocsi ütközött össze tegnap délben. A helyi önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították, és megszüntették az üzemanyagfolyást.

Fiatal akácos aljnövényzete égett egy hektáron Hosszúpályiban, a Csata utcában. A debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral, továbbá kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kétszáz négyzetméteren égett az avar és foltokban a kukoricatarló Monostorpályiban, a Táncsics utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték el a tűz oltását.

Tűz keletkezett tegnap délután Debrecenben, az Ibolya utcában. A városi hivatásos tűzoltók mellett a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották. A negyedik emeleti lakásban a tűz a konvektor gázbekötő csövét is károsította, és begyújtotta a gázt, de a tűzoltók kiérkezésére a lángok kialudtak. A tűzoltók átvizsgálták a lakást. Az ott élő ember ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Halomba rakott fenyőfahulladék égett egy hektárnyi területen Nyírlugos és Nyírbéltek között. A nyíradonyi, a nyírbátori hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Késő este Debrecenben, a Doboka utcában egy családi ház kéményében izzani kedzett a korom. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal eltávolították az izzó részeket. A ház fűthető maradt – jelentette lapunknak a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 4 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 19 személyt állítottak elő, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.