Tűz, tűz és még több tűz – erről szólt a lánglovagok napja

Tűz, tűz és még több tűz – erről szólt a lánglovagok napja
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – A csütörtöki nap folyamán több tűzesetnél és egy műszaki mentésnél volt szükség tűzoltói beavatkozásra.

Összehordott gallyakat, szemetet és falevelet égettek tegnap reggel Hajdúnánáson egy Attila utcai ház kertjében. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók oltották el.

Kazánházban tárolt tűzifa kapott lángra tegnap délután Sámsonkertben, a Homok utcában. A lángokat a debreceni hivatásos tűzoltók, az épület feszültségmentesítését követően, egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. A tűz keletkezésekkor egy idős személy tartózkodott a házban, ő szerencsére időben el tudta hagyni az épületet.

Nem adott magáról életjelet egy idős személy tegnap este Debrecenben, a Dózsa György utcában. A hozzá érkező mentőknek és hozzátartozóknak nyújtottak segítséget a helyi hivatásos tűzoltók, az ajtó kinyitásával.

Családi ház kéményében lerakódott korom kapott lángra tegnap éjjel Berettyóújfaluban, a Széchenyi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a kéményből a lerakódott anyagok teljesen kiégtek, így nekik az utómunkálatokat kellett elvégezni, valamint felhívták a család figyelmét, hogy szakemberrel nézessék át a tüzelő-fűtő berendezést.

– Rácz Máté, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés