Tűz nélkül is megsülne a pulyka

Tűz nélkül is megsülne a pulyka
Debrecen „emblematikus” madarára ma is változatos programmal emlékeznek

Igyanak rengeteget, vagy még annál is többet – mondta Kósa Lajos polgármester a 8. Debreceni pulykanapok megnyitóján szombaton délután. Egy gasztronómiai eseményen ezt akár alkoholos italokra is érthette volna, de a trópusi hőségben már a víz is életmentőnek bizonyult a főtéren. Így a legkedveltebb hely az a sátor volt, ahol vízpermettel hűsíthették felhevült fejüket és testüket a kulináris és kulturális élvezetekre vágyók. A forró levegő és főtér kövezetéről visszasugárzó hő együttese Kósa Lajost is ebbe a sátorba űzte közvetlenül a megnyitó után.

 

Szinpadi sikerek

 

Jóllehet a máskor tömött lócasorok napközben üresen maradtak, és csak az ernyők árnyat adó hűvösébe húzódva fogyasztottak a kánikulával nem törödők, az ellátásukról gondoskodni hivatott résztvevők derekasan állták a forróságot. Nem csak a kitelepült vendéglátóhelyeken sütöttek, főztek, hanem összemérték tudásukat különböző profi csapatok is a sátrakban felállított tűzhelyken.

A színpadon nagy sikert aratott a fehérneműs és fürdőruhás divatbemutató, a Kantrijó, zenekar, Kelemen Éva, Bencsik Tamara, és hasonlóra számíthat a Promisland, valamint Varga Miklós és a Smith Rock Band, illetve a motorbalesetet szenvedett Nagy Feró helyett beugró Caramel is. Vasárnap hasonlóan változatos program várja a főtérre kilátogatókat.