Tűz és szél is pusztított Debrecenben

Kiégett egy családi ház tetőtere a Gázvezeték utcában
Kiégett egy családi ház tetőtere a Gázvezeték utcában - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Több kéménytűz, egy kigyulladt tetőszerkezet és egy műszaki mentés miatt riasztották a megye tűzoltóit hétfőn.

Fatüzelésű kandallóhoz csatlakoztatott kéményben kapott lángra a lerakódott korom tegnap reggel Debrecenben, a Basahalom utcában. Az izzó, parázsló lerakódást a megyeszékhely hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal távolították el a füstelvezetőből.

A nagy erejű szél megbontotta a bádogtetőt Debrecenben egy Pacsirta utcai ingatlannál. A gyalogosforgalmat veszélyeztető, lógó darabot a helyi hivatásos tűzoltók a padláson keresztül csáklya segítségével távolították el.

Kéménytűz miatt riasztották a tűzoltókat hétfő délelőtt. Ekkor Tiszacsegére a Nagymajor tanyára kellett, az egyeki önkormányzati tűzoltóknak vonulni. A tűzoltók a kéményben lerakódott és izzásnak indult szennyeződést kéziszerszámok segítségével távolították el. Az esti órákban aztán ismét egy kéménytűz miatt kellett a tűzoltókat riasztani Balmazújvárosba, a Wesselényi utcába, ahol egy vegyes tüzelésű kazán szigeteletlen acélkéménye átforrósodott és begyújtotta a közelében lévő gerendát. A helyi önkormányzati és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lakók a gerendát eloltották, így a tűzoltók puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével az utómunkálatokat és kémény visszahűtését végezték el.

Egy közel száz négyzetméteres tetőteres családi ház tetőtere kapott lángra tegnap délután a debreceni Gázvezeték utcában. A helyi hivatásos tűzoltók az épület feszültségmentesítését követően a füstelvezetés céljából előbb megbontották a tető héjazatát, majd két vízsugárral eloltották a lángokat.

Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –