Tűz egy Heves megyei házban

Válságos állapotban van az a két ember, akiket égési sérüléseik miatt mentőhelikopterrel szállítottak Budapestre, a Szent István kórházba vasárnap.

Már mindkettőjüket megműtötték, de kedden újabb operáció vár rájuk. A tűz a pár heves megyei otthonában tört ki. A gyermekeiket még ki tudták menekíteni, de ők súlyosan megégtek.

A sérülteket mentőhelikopterrel szállították Budapestre

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, súlyos égési sérüléseket szenvedett egy pár vasárnap délután a Heves megyei Halmajugrán. A tűz otthonukban ütött ki, két gyermeküket még ki tudták menekíteni az épületből, az ablakon át adták ki őket a szomszédoknak, így nekik nem esett bajuk. A szülőket azonban mentőhelikopter vitte kórházba, körülbelül testük 70 százaléka égett meg. A lángok a megyei katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint az előszobában lévő kandallóból csaptak ki, és gyorsan átterjedtek a közelben lévő szőnyegre, ruhákra, de még az ajtófélfára és az ablakkeretre is.

A sérülteket mentőhelikopterrel szállították a fővárosi Szent István Kórház égéssebészeti osztályára. Csorba Éva osztályvezető főorvos a Független Hírügynökségnek hétfőn elmondta: mindketten válságos állapotban vannak. Vasárnap megoperálták mindkettejüket, de újabb műtét vár rájuk, amelyet kedden végeznek majd el.

– Független HÍrügynökség –