Tűz, baleset, öngyilkosság

Sajnos az ügyeletben lévő egyenruhások nem ünnepelhettek, eseménydús volt az évforduló.

Voltak akik féktelenül buliztak, fék nélkül vezettek, s kedvtelenül vágtak neki az esztendő utolsó napjának. Mindez eseményekben bővelkedő szilvesztert hozott, s az újév napjára is jutott bőven a tennivalókból a mentésre igyekvőknek. A mentők azt a téjékoztatást adták, hogy a baleseteken kívül, legtöbbszörr ittas, földön fekvő személyekhez riasztották őket, akik sok esetben a dorbézolás közben sérüléseket is szenvedtek.

Voltak akik már délután felöntöttek a garatra, s talán már nem is emlékeznek újévi fogadalmukra, de lehet, hogy az egész óévbúcsúztatóra sem. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy ezen a napon az átlagos baleseteknek a duplájával kellett számolni, s bár az időjárás kegyes volt, mégis tucatnyi baleset történt szerte a megyében. Landolt autó árokban, éjfél előtt Nyíregyházán pezsgőspoharak helyett két autó koccant a Krúdy és a Sóstói utcák kereszteződésében, s sofőrök minden bizonnyal megbánták, hogy nem gyalog indultak az ünnepi partira.

Szomorú, hogy volt aki úgy döntött, nem vállakozik megküzdeni az előttünk álló esztendő nehézségeivel, egy nyíregyházi hajléktalan hölgy szilveszter estéjén dobta el magától az életet. Ütközött autó oszlopnak, s több gyalogosgázolás is történt, könnyebb s súlyosabb sérültek növelték a rózsásnak nem mondható statisztikát.

P.V.