Tűz a zsineggyártó üzemben

Tűz a zsineggyártó üzemben
© Fotó: Papp-Kunkli Nóra tű. hadnagy
Berettyóújfalu – Területi szintű ellenőrző gyakorlatra riasztották a berettyóújfalui, a hajdúszoboszlói, a püspökladányi és a debreceni hivatásos tűzoltókat szerda délelőtt. A feltételezés szerint lángok csaptak fel Berettyóújfaluban egy zsineggyártó üzem területén, ahol egy targonca meghibásodott.

A tűz átterjedt az ott tárolt műanyag alapanyagokra és egy üzemcsarnokra is. A targonca vezetője a tüzet porral oltó készülékkel próbálta eloltani, ám az nem sikerült, és a sűrű mérgező füst miatt eszméletét vesztette. A hivatásos tűzoltók a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a területet átvizsgálták, áramtalanították az épületeket, ezzel párhuzamosan a sérült, eszméletlen targonca vezetőt a kigyulladt, füsttel telítődött helyről kimentették.

gyak2Fotó: Papp-Kunkli Nóra tű. hadnagy

A feltételezett tűz eloltását követően a tűzoltók ugyanakkor azt is gyakorolták, hogy hogyan óvnák meg az esetleges tűzesetektől az üzemcsarnok többi részét. Az ellenőrző gyakorlatot Kerek László tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő vezetésével hajtották végre – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.