Tuti City- és Atlético-továbbjutás lesz a BL-ben?

Akt.:
Tuti City- és Atlético-továbbjutás lesz a BL-ben?
© Fotó: Getty Images
A spanyolok a PSV vendégeként, a manchesteriek Kijevben lépnek pályára szerdán.

A keddi, akár döntőnek is beillő két összecsapást követően valamivel szolidabb párosítás jut a BL nyolcaddöntők szerdai játéknapjára, de unatkozni egyik derbi esetében sem fogunk, ha leülünk a tv elé.
Eindhovenben a PSV a spanyol bajnokságban második helyen álló Atlético Madridot látja vendégül, s a két gárda játékstílusát ismerve nagy taktikai csatára van kilátás. Diego Simeone „Matracosai” a La Ligában mindössze 11 gólt kaptak az eddigi 25 forduló alatt, igaz, csupán harmincötöt szereztek. A madridiak nem titkoltan a stabil védekezésükben bíznak a nemzetközi porondon is, nem lesz egyszerű feltörnie a hátsó alakzatukat a hollandoknak.

A PSV némi meglepetésre a Manchester United-ot megelőzve lépett tovább a csoportkörből, az egyenes kieséses szakaszban való szereplése meglepetésnek számít. Philip Cocu legénysége vezeti a pontvadászatot, ennek ellenére az ATM továbbjutására fizetnek kevesebbet a fogadóirodák.

Nagyot alkotnának

A Manchester City alakulata néhány éve – a tulajdonos, Manszúr sejk színrelépésének köszönhetően – berobbant az angol bajnokság élcsapatai közé. A világoskék mezesek azonban a Bajnokok Ligájában eddig rendre méltatlanul szerepeltek önmagukhoz képest, a nyáron leköszönő Manuel Pellegrini vezetőedző valószínűleg szobrot kapna a városban, ha sikerülne elhódítaniuk a legrangosabb klubtrófeát.

A nyolc közé mindenképpen jó esélye van bejutnia Citynek, melynek ellenfele az ukrán bajnokságban a listavazetővel azonos pontszámmal a második helyen álló Dinamo Kijev lesz.

A mérkőzéseket 20.45-től rendezik meg.

HBN


Kilátástalan helyzetben az Arsenal
A Barcelona fél lábbal a legjobb nyolc között érezheti magát, a Bayern eltékozolta előnyét Torinóban.