Turistaház lett az egykori halápi irodaházból

Turistaház lett az egykori halápi irodaházból
© Fotó: Nyírerdő Zrt.
Debrecen-Haláp – Könnyebben találhatnak fedett szállásra ezentúl az Erdőspusztán túrázók.

Turistaházzá alakították át az egykor a Nyírerdő Zrt. Halápi Erdészete által használt irodaházat. Az Erdőspuszta halápi részén sokáig üresen álló 250 négyzetméteres épület átépítése, korszerűsítése 120 millió forintba került. A beruházáshoz szükséges pénz egy részét a Földművelésügyi Minisztérium biztosította. A házban mostantól négy szoba és egy kandallóval is ellátott társalgó várja a megfáradt turistákat.

Fotó: Nyírerdő Zrt. Fotó: Nyírerdő Zrt. ©

A szerdai avató ünnepségen Papp László Debrecen polgármestere kijelentette: a fejlesztés azért valósulhatott meg, mert az erdészet feladatának tekinti, hogy az általa megtermelt bevételt visszaforgassa a közjó javára. Ennek jegyében építettek kilátót, fejlesztenek kerékpárutakat, turistaútvonalakat, üzemeltetnek erdei iskolát. – Egy állami vállalat és az érintett önkormányzat, Debrecen városa között ilyen típusú együttműködésre van szükség – hangsúlyozta a polgármester.

Szalacsi Árpád a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója arról beszélt az ünnepségen, hogy az Erdőspusztát nagyon sok kiránduló járja, leginkább Debrecenből, Debrecen környékéről, de az ország más részéből is jönnek. Hozzátette: arra gondoltunk, hogy méltó helye lesz ez az épület egy kirándulóközpontnak, ahonnan a túrák indulhatnak, vagy végződhetnek.

HBN