Túraautó-vb – Michelisz ötödikként kezdi az első vasárnapi futamot

Akt.:
A 6. helyet megszerzõ Michelisz Norbert, a Honda pilótája versenyez a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi idõmérõ futamán a mogyoródi Hungaroringen 2017. május 13-án.
A 6. helyet megszerzõ Michelisz Norbert, a Honda pilótája versenyez a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi idõmérõ futamán a mogyoródi Hungaroringen 2017. május 13-án. - © MTI Fotó: Marjai János
Budapest – Michelisz Norbert hatodikként fejezte be a túraautó-világbajnokság mogyoródi versenyhétvégéjének szombati időmérőjét, így a vasárnapi nyitófutamon – a fordított rajtsorrend szabálya értelmében – az ötödik, a fő viadalon pedig a hatodik helyről rajtolhat.

A Honda pilótája – aki a második szabadedzésen a leggyorsabbnak bizonyult – biztonsági autózással kezdte a sorozat harmadik állomásának időmérőjét, és a hetedik legjobb idővel került a második szakaszba. Itt az utolsó másodpercekben úgy tűnt, ott lesz a legjobb öt pilótát felvonultató utolsó etapban, ám végül egy helyet hátracsúszva hatodik lett.

“Reménykedtem egy kis esőben, hiszen a nedves második szabadedzésen nagyon versenyképesek voltunk. Nem tudom, mennyi maradt a körömben a második szakaszban, egy kicsi megcsúszásom volt, ott talán néhány századmásodperc maradhatott benne, de így is közel tökéletesnek éreztem” – értékelt Michelisz, aki tavaly is hatodikként zárta az időmérőt.

Hozzátette, az első szabadedzés technikai problémái miatt – az olajnyomással akadtak gondok az autójában – reggel kevés kört futott, ezek a tapasztalatok hiányozhattak a kvalifikációban. Elmondta, az időmérő első szakaszában próbált biztonsági köröket futni, becélozni a hetedik-tizedik helyet, ez sikerült is.

“Arra számítottam a hétvége előtt, hogy a nyolcvan kilós súlybüntetéssel is ott tudunk lenni a Q3-ban, ez nem sikerült. Jó rajttal mindkét futamon harcban lehetek az első helyek valamelyikéért, bár nehéz lesz, örülnék az esőnek. Így is az a cél, hogy holnap fontos pontokat szerezzek a bajnokság szempontjából, és legalább egyszer a dobogón végezzek” – hangsúlyozta a magyar versenyző.

Robert Huff, a Citroën pole pozícióban zárt brit pilótája a sajtótájékoztatón kiemelte, szeret Budapesten versenyezni, mert olyan hangulat van a mogyoródi aszfaltcsíkon, amelyet máshol nagyon nehéz utánozni.

Michelisz csapattársaival, a vb-pontversenyben éllovas portugál Tiago Monteiróval, illetve a japán Micsigami Rjóval elsőként végzett a csapatidőfutamban a Volvo pilótahármasát megelőzve.

A Zengő Motorsport magyar pilótája, Nagy Dániel az utolsó, 16., míg csapattársa, a francia Aurélien Panis – a korábbi Forma-1-es pilóta, Olivier Panis fia – a 14. időt autózta az időmérő első szakaszában, így egyikük sem jutott a kvalifikáció második körébe.

Vasárnap a nyitófutamot 12.35-től, a fő versenyt 13.45-től rendezik Mogyoródon.

– MTI –