Túraautó-vb – Michelisz nem tartja esélyesnek magát a Hungaroringen

Budapest, 2016. április 21. A francia Hugo Valente, a LADA Sport Rosneft (b), mellette Michelisz Norbert, a Honda Racing Team JAS, valamint a Citroën négyszeres világbajnoka, a francia Yvan Muller, a Citroën Total versenyzője (j) a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi versenyhétvégéje előtt tartott sajtótájékoztatón az Intercontinental Budapest Hotel teraszán 2016. április 21-én. A Hungaroring felújított és közelmúltban átadott burkolatát a WTCC mezőnye avatja fel.
Budapest, 2016. április 21. A francia Hugo Valente, a LADA Sport Rosneft (b), mellette Michelisz Norbert, a Honda Racing Team JAS, valamint a Citroën négyszeres világbajnoka, a francia Yvan Muller, a Citroën Total versenyzője (j) a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi versenyhétvégéje előtt tartott sajtótájékoztatón az Intercontinental Budapest Hotel teraszán 2016. április 21-én. A Hungaroring felújított és közelmúltban átadott burkolatát a WTCC mezőnye avatja fel. - © MTI Fotó: Marjai János
Budapest – A gyári Hondával versenyző Michelisz Norbert nem tartja esélyesnek magát a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi hétvégéje előtt.

A sorozat harmadik fordulóját felvezető csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón a magyar pilóta kifejtette: jó érzés számára, hogy gyári csapatban szerepelhet, de sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy olyan otthonosan mozogjon új istállójában, mint korábban a Zengő Motorsportnál. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy minden munkatársa segíti a beilleszkedését.

Michelisz az idénynyitó franciaországi állomás mindkét futamán harmadikként ért célba, múlt vasárnap, a szlovákiai versenyen pedig előbb hatodik, majd ötödik lett.

“Az első két hétvégén látszott, hogy képesek vagyunk tartani a lépést a Citroënekkel. A szlovákiai futamok nem úgy sikerültek, ahogyan szerettük volna, de mindent korrigálni tudunk a Hungaroringre. Mindenkire oda kell figyelnünk, mert nagyon kicsik a különbségek. A papírforma szerint nem mi leszünk a legfőbb esélyesek, de remélem, ezt a remek hangulat közepette kompenzálni tudjuk” – fogalmazott Michelisz.

A Hungaroring felújított és közelmúltban átadott burkolatát a WTCC mezőnye avatja fel.

“Mindannyiunknak újra kell tanulnunk a Hungaroringet, de a hazai pálya előnye számomra eddig is inkább a lelátókról érkezett” – jegyezte meg Michelisz.

A Zengő Motorsport fiatal versenyzőjének, Ficza Ferencnek az autója kigyulladt az egyik szlovákiai futamon. Mint elmondta, a Honda javítása még mindig tart, de úgy tűnik, hogy a pénteki szabadedzésen ismét használhatja.

A Citroën négyszeres világbajnoka, a francia Yvan Muller – aki összetettben egyelőre csak a hatodik helyen áll – elmondta: az első két hétvége nem sikerült túlságosan jól számára, ezért Mogyoródon mindenképpen győzni akar.

A Lada színeiben egyre jobb teljesítményt nyújtó francia Hugo Valente felidézte, hogy életében először a Hungaroringen állhatott dobogóra a WTCC-ben, és bár 2014-es jó teljesítményét tavaly megismételte, idén az aszfaltcsík felújítása miatt teljesen más körülményekre számít. A mogyoródi versenyhétvégét az egész szezon egyik csúcspontjaként jellemezte, mert szerinte ilyen hangulat szinte sehol nem fogadja a pilótákat.

Francois Ribeiro, a sorozatot szervező Eurosport Events vezetője úgy fogalmazott, hogy a szezon előtt bevezetett változások az eddigi két versenyhétvége tapasztalata alapján beváltak. Elmondása szerint mindenkinek tetszik a mogyoródi pálya új burkolata, amely “nagyon sima, nagyon csúszós, ezért biztosan látványos versenyeknek ad majd otthont”.

A promóter elismeréssel szólt Zengő Zoltánról, a Zengő Motorsport vezetőjéről, amiért Michelisz Norbert távozása után is fiatal magyar pilótáknak ad lehetőséget.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója kijelentette: a pálya történetének legkomolyabb felújítása áll mögöttük, aminek nagyon örülnek, de egyben jelezte, hogy új lelátókra és új épületekre is szükség lesz Mogyoródon.

“Nagyon büszkék vagyunk a hat éve tartó, gyümölcsöző együttműködésre a WTCC-vel. Továbbra is az a célunk, hogy olyan sorozatok versenyeinek adjunk otthont, amelyekben magyar pilóták is szerepelnek, s ezzel bizonyítsuk, hogy nem csak Forma-1-es futamokat tudunk szervezni” – magyarázta Gyulay.

A hétvégi WTCC-forduló keretében szombaton 16 órától rendezik az időmérő edzést, vasárnap pedig a két futamot 14.15-től, illetve 17.14-től.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek