Túraautó-vb – Michelisz műszaki hiba miatt nem rajtolt el az első futamon

Akt.:
Mogyoród, 2016. április 24. Michelisz Norbert, a Honda Racing Team JAS versenyzője a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi első futamát követően a mogyoródi Hungaroringen 2016. április 24-én. A versenyző műszaki hiba miatt nem tudott elrajtolni
Mogyoród, 2016. április 24. Michelisz Norbert, a Honda Racing Team JAS versenyzője a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi első futamát követően a mogyoródi Hungaroringen 2016. április 24-én. A versenyző műszaki hiba miatt nem tudott elrajtolni - © MTI Fotó: Marjai János
Mogyoród – Michelisz Norbert műszaki hiba miatt nem tudott elrajtolni a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi hétvégéjének első vasárnapi futamán.

A sorozat harmadik fordulójának nyitó futama előtt Bernd Storck, a nyári, franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya látogatta meg Micheliszt, és egy 5-ös számú, a nevével ellátott nemzeti mezt adott át neki, valamint meghívta a magyar válogatott Elefántcsontpart elleni, május 20-i barátságos mérkőzésére.

A futam előtt a rajtrácson emlékeztek meg a szombaton elhunyt Ferjáncz Attila örökös magyar ralibajnokról.

A versenynek a gyári Hondával versenyző Michelisz az ötödik helyről vágott volna neki, ám autója a felvezető körben megadta magát: előbb óriási füst csapott fel a Hondából, majd félre is kellett állnia a vb-pontversenyben eddig harmadik helyen álló Michelisznek.

A Zengő Motorsport versenyzője, a 15. helyről rajtoló Ficza Ferenc remekül kezdte a futamot, a harmadik kör végére már a kilencedik helyet foglalta el, majd újabb három kör elteltével nyolcadik volt. Ficza végül legjobb hondás versenyzőként kilencedikként zárt.

A 14 körös, esős futamot a Citroën marokkói versenyzője, Mehdi Bennani nyerte márkatársa, a brit Tom Chilton és a Ladával versenyző holland Nicky Catsburg előtt.

A mogyoródi hétvége második, főversenyét – amelynek Michelisz a hatodik helyről vág neki – 17.15-től rendezik meg a Hungaroringen.

WTCC, Hungaroring, nyitófutam (14 kör, 61,334 km), végeredmény:

1. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée)
2. Tom Chilton (brit, Citroën C-Elysée)
3. Nicky Catsburg (holland, Lada Vesta)
…9. Ficza Ferenc (Honda Civic)
…Michelisz Norbert (Honda Civic) kiesett

– MTI –