Helyi közélet

2017.03.22. 11:00

Halálos zuhanás egy debreceni csarnokban: több ember mulasztása vezetett tragédiához

Debrecen - Több dolgozó egyidejű mulasztása vezetett a tragédiához.

Debrecen - Több dolgozó egyidejű mulasztása vezetett a tragédiához.

Felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott az ügyészség azzal a három férfival szemben, akiket a vádhatóság szerint felelősség terhel egy halálos munkabalesetért.

Pocsai Edit megyei főügyész szerdán közölte: 2015 novemberében egy cég dolgozói gázszerelési munkálatokat végeztek egy debreceni kovácsüzemben, ahol párhuzamosan a termelés is zajlott. Az áldozat egy szerelővel és a kivitelezés irányítójával (a másodrendű vádlottal) az üzemcsarnokban dolgozott 10 méter magasban (emelőkosárból). Az említett vádlott se arról nem gondoskodott, hogy lentről valaki figyelemmel kísérje őket, se arról, hogy előzetesen egyeztessen a kovácsüzem arra illetékes munkatársával (a harmadrendű vádlottal).

A baleset akkor történt, amikor a darukezelő (az elsőrendű vádlott) nem figyelt oda az emelőkosárra – amit a harmadrendű vádlott sem jelzett neki – és feldöntötte a magasban dolgozókat. A benn tartózkodó egyik férfi megkapaszkodott az üzemcsarnok falában, két társa azonban a betonpadlóra zuhant. Az áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe, a másodrendű vádlott súlyosan megsérült (több csontja eltört) .

Az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emeltek vádat a Debreceni Járásbíróságon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában