Túlélte a villámcsapást egy ukrán gyerek

Akt.:
Csodával határos módon élt túl egy villámcsapást egy 15 éves fiú Nyugat-Ukrajnában – adta hírül pénteken a Szevodnya című lap hírportálja.

Csupán enyhe égési sérüléseket szenvedett, viszont a zsebében felrobbant a mobiltelefon.

A tizenöt éves Jura Kupeckij a Lemberg (Lviv) megyei Turinka község határában focizott a mezőn a barátaival, amikor váratlanul meglepte őket a vihar. A srácok egy romos épületben kerestek menedéket, sőt – a sűrű villámlásokra tekintettel – előrelátóan a mobiltelefonjaikat is kikapcsolták.

Óvintézkedéseik ellenére az egyik villám belecsapott a menedékükbe, és telibe találta a fiút, aki élettelenül rogyott össze. A mentőket a közelben lakó falubeliek értesítették. A kiérkező rohammentő személyzete megállapította a klinikai halált, és azonnal megkezdte az újraélesztést.

Jura röviddel a kórházba szállítását követően magához tért, és azt mondta a szüleinek, hogy teljesen jól érzi magát. Az orvosok megállapították, hogy a villám a torkán találta el, és a talpán keresztül távozott a fiúból, legnagyobb meglepetésre csupán enyhe égési sérüléseket okozva. A nadrágzsebében lévő mobiltelefonja viszont szó szerint felrobbant, s a belseje teljesen elolvadt.

A villámsújtotta fiút négynapi kórházi megfigyelést követően orvosai tökéletesen egészségesnek nyilvánították és hazaengedték.

Hasonlóan csodás túlélési esetet legutóbb szeptemberben jegyeztek fel Ukrajnában. Akkor egy 25 éves fiatalemberbe csapott villám egy Mokrotin nevű településen. Ő azonban nem úszta meg ilyen olcsón: bőrfelületének több mint 20 százaléka megégett, és a villámcsapás nyomán gyakorlatilag az összes belső szerve megsérült.

– Független HÍrügynökség –