Tulajdonostúltengés

A Debrecen Hotel
A Debrecen Hotel - © Fotó: Matey István
Debrecen – Csak a negyedjére kiírt pályázaton akadt vevő a hotelre.

Vakolatomlás veszélyére figyelmeztet a Debrecen Szálló falára e napokban kihelyezett tábla, illetve az oldalának támasztott, felszalagozott beton virágtartó. Egyelőre ez a maximum, amit az épület előtt járók biztonságáért tehetnek a tulajdonosok. Ugyan többen is vannak, de a roskadozó falborításokkal és betört üvegekkel körülvett ingatlan állagmegóvásáért egyikük sem tehetett jelentős lépéseket. A hotel megvásárlására eddig nem akadt jelentkező, a felszámoló negyedszer kiírt pályázatára viszont most igen.

A negyedik pályázatra akadt érdeklődő | Fotó: Matey István A negyedik pályázatra akadt érdeklődő | Fotó: Matey István ©

A Petőfi tér 9. szám alatti egykori szálló tulajdonosa a felszámolás alatt álló Hotel Aranybika Szállodaüzemeltető Kft. 49 százalékban, míg 41 százalékban a debreceni önkormányzat. A hotel tíz százaléka magánszemélyeké, az épületre pedig jelzálogjog révén egy bank is igényt tart.

– Egyre lejjebb engedtük az irányárat a négy eladási kiírás során, míg a legutóbbira jelentkeztek, most egyeztetünk a pályázóval – nyilatkozta dr. Kárpáti Péter felszámolóbiztos, hozzátéve: a vételár csak kis része fedezi a bank követelését, amely százmilliós nagyságrendű.

HBN–HABE

További részletek a Napló mai számában és a naplo.hu-n!