Túl vannak a sokkon, most bizonyíthatnak

Kudor Kittiéknek talpta kell állniuk a Siófok elleni kudrac után
Kudor Kittiéknek talpta kell állniuk a Siófok elleni kudrac után - © Fotó: HBN
Debrecen – Most sem a Loki az esélyes, de koncentrált játékkal meglephető az Érd idegenben is.

Az élvonalbeli női bajnokság következő fordulójában a DVSC-TVP az Érd otthonában vendégszerepel szombaton 18 órától. Ha a tabellára tekintünk, a házigazdák várják kedvezőbb előjelekkel a meccset, hat találkozójukból mindössze kétszer szenvedtek vereséget (hazai pályán a Váctól és a Győrtől), s négyszer diadalmaskodtak, így az 5. helyen állnak. A 8. helyezett debreceniek két siker mellett négy vereséget könyvelhettek el, ráadásul a legutóbbi, Siófok ellen, hazai környezetben elszenvedett zakó elég sokkoló volt…

Dekoncentráltan

– Nem szeretném arra fogni a betlit, hogy a meccs előtt többen is betegséggel küszködtek. Sokkal inkább arra összpontosítanék, hogy 18 ziccert és 4 hétméterest hagytunk ki. Ez elképesztő szám! S amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy védekezésben sem nyújtottuk azt, ami elvárható lett volna egy ilyen rangadón. Nagyon dekoncentráltak voltunk, ezért szenvedtünk vereséget – tekintett vissza a keddi bajnokira Varga József, a hajdúságiak vezetőedzője, aki elmondta, a betegségeken teljesen túl van a csapat, a csütörtöki tréningen már nem volt nyoma a Siófok elleni kudarc okozta sokkhatásnak sem.

Győzni szeretnének

A Loki és az Érd a felkészülés során játszott egy edzőmérkőzést, amit a piros-fehérek magabiztosan nyertek. Varga József szerint nem szabad abból a meccsből kiindulni.

– Ez a találkozó már tétre megy, bajnoki pontokat osztanak érte, s nem szabad elfelejteni, az Érd megerősödött, butaság lenne leírni őket. Az ellenfelünk a gyors játékra törekszik, amiben nagy szerep hárul Krpezre. A Siófok ellen Erdősire kellett volna figyelnünk, most a másik oldalon játszik egy kulcsfigura, remélem, a balszélsőink jobban védekeznek majd. Az Érd jó csapat, de nem Győr szintű gárda. Győzni szeretnénk szombaton idegenben, amihez az szükséges, hogy visszatérjünk ahhoz a teljesítményhez, amivel sikeresek voltunk a közelmúltban. Mivel középső posztokon még mindig nem tudjuk „szétbombázni” az ellenfelet, ezért rendezetlen védelem ellen kell minél több gólt szereznünk. S ez akkor sikerülhet, ha jól védekezünk. Minden fejben dől el, bízom benne, Érden kellő koncentrációval kézilabdázunk majd – fejezte ki reményét a cívis tréner.

HBN-BN

 
hirdetés