Túl vagyunk a nyitómérkőzésen

Túl vagyunk a nyitómérkőzésen
Döntetlenre végződött a több, mint 84000 ember előtt lezajlott Dél-Afrika – Mexikó labdarúgó mérkőzés.

Az első félidőben domináló közép-amerikai csapat elszórakozta helyzeteit, s így a stabil védekezésből kontrákra építő házigazdák a második félidőben egy gyönyörű ellentámadás végén szerezték meg a vezetést Tshabalala óriási találata révén.

Egyedül a kapu előtt

A kissé elbizonytalanodó mexikói válogatott számára reménytelennek tűnt a helyzet, de a 79. percben egy hatalmas védelmi hiba után Marquez a Barcelona kiválósága egyedül találta magát a kapu előtt, s higgadtan a hálóba vágta a játékszert. Így a vuvuzelákkal megtámogatott hazai gárda kénytelen volt egy ponttal megelégedni.

J.M.

Hírek a futball VB-ről

Igazi szurkolói fellegvárrá alakul át a DEAC pálya a labdarúgó világbajnokság alatt, hiszen egy óriáskivetítőn követhetik végig az oda látogatók az összes mérkőzést.

Sörcsapok és kenyérlángos várja a DEACpályára kilátogatókat, hogy minden egy helyen legyen a dél-afrikai világbajnokság alatt a szurkolóknak. Igaz ott jártunkkor még nem sokan élvezték a hatalmas képernyő nyújtotta élményt, de ez ráfogható a hőségre, s így minden bizonnyal már a ma esti francia – uruguay mérkőzés alatt szép számmal fogják ellepni a zöld gyepet s a körülötte lévő sörpadokat az érdeklődők.

J.M.

Nézze meg a videókat!

Videó1  Videó2