Túl a harmadik fordulón a megyei strandröplabda bajnokság

Túl a harmadik fordulón a megyei strandröplabda bajnokság
© Fotó: Molnár Péter
Hajdúböszörmény – Magas színvonal, sok résztvevő, nagy meleg: ezekkel a szavakkal lehetne leginkább jellemezni a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság harmadik fordulóját.

Július 18-án és 19-én a Hajdúböszörményben, a Városi Strandfürdőben tavaly nyáron megépült, igényesen kialakított három pályán zajlottak a mérkőzések.

Valószínűleg a bőséges díjazás is hozzájárult, hogy Balmazújvárosból, Békéscsabáról, Berettyóújfaluból, Debrecenből, Szegedről, Miskolcról, Kazincbarcikáról, Mikepércsről, Miskolcról, Nagykállóból, Nyíregyházáról és Nyírmártonfalváról is érkeztek játékosok a versenyre. A hölgyeknél és a férfiaknál 11-11 pár, míg a vegyes párosoknál 14 kettős küzdött a minél jobb helyezésekért. A találkozókon kiderült, hogy az élmezőny rendkívül magas színvonalat képvisel, ami nem is csoda hiszen több országos mesterdöntőn szerepelt duó is tiszteletét tette a versenyen. A strandröpiseknek az ellenfeleken kívül a nagy meleggel is meg kellett küzdeniük, sokszor az árnyékból kellett pályára csábítani a játékosokat.

Az első napon a hölgyeknél kimagasló produkcióval a Mocsányi-testvérpár győzött. Rita a az utóbbi két évben bajnokságot nyert Békéscsabai RSE röplabdázója, testvére Petra pedig Szegeden játszik. Második helyen a Traubisoda-bajnokság tavalyi győztesei Fehér Zsófia és Szabó Kármen végeztek, míg a harmadik helyet a Hock Renáta, Marczinné Szelekovszky Ibolya páros szerezte meg.
Az összetett versenyt a tavalyi győztes, Fehér Zsófia vezeti 15 ponttal, második Szabó Kármen 13 ponttal, harmadik Bancsi Judit 9 ponttal.

A férfiaknál a Mocsányi-testvérpárral együtt érkező Bitó Attila, Filius Zoltán István kettős győzött, megelőzve a Bagó László, Surányi István duót és a Bacsó István, Busák István alkotta párost. A verseny érdekessége volt, hogy a csoportban a későbbi győztes nagy pontaránnyal kikapott a végső másodiktól, de a döntőben hasonló pontaránnyal tudott visszavágni.

Három forduló után az összesített pontversenyben is a most diadalmaskodók állnak az élen 7-7 ponttal, az ugyancsak ennyi egységet számláló Hunyadvári Ottóval és Tóth Dániellel holtversenyben.

A vegyes párosoknál izgalmas mérkőzések után a győzelmet a magánéletben is egy párt alkotó Mocsányi Rita és Filius Zoltán István kettős szerezték meg. Második helyet szerzett a Szabó Kármen, Nagy Márton duó, míg a harmadik helyet Molcsányi Petra és Bitó Attila szerezték meg.

Az összetett versenyben Szabó Kármen 20 ponttal vezet, őt követi jelenlegi párja Nagy Márton 19 ponttal, a harmadik helyen 8-8 ponttal Sebestyén Márta és Kiss Péter állnak.

A következő fordulóra 2015. július 25-én és 26-án Hajdúszoboszlón, Európa legnagyobb fürdőkomplexumában, a Hungarospa Gyógy- Termál és Strandfürdőben kerül sor, bővebb információ a helyszínről ezen a linken található.

Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a szövetség honlapján és a Facebookon.

– Szombathy András –