Tükrözi a múltat az épülő tornaszoba

Akt.:
Tükrözi a múltat az épülő tornaszoba
© Fotó: Matey István
Báránd – Új tornaterem alapkövét tették le Bárándon. A beruházás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében állami forrásból készül – jelentette be a vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár, dr. Boros Anita az ünnepélyes alapkőletételen csütörtökön.​

Mindenkiből nem lehet élsportoló, de az esélyt meg kell adni.

Sportbarátok, gyerekek és pedagógusok is várják a pillanatot, amikor használatba vehetik az új bárándi tornaszobát, ami az iskola régi épületének helyén áll majd. A csütörtöki ünnepélyes alapkőletételen dr. Kovács Miklós polgármester elmondta, hogy a tavaly külsejében és energetikáját tekintve is megújult általános iskolához nagy szükség volt egy, a mindennapos testnevelés európai színvonalú kivitelezését lehetővé tevő épületre. A régi tornatermet ugyanis beázás és egyéb gondok miatt le kellett zárni. A 2014-ben kiírt pályázatnak ezért nagyon örültek, hiszen az önkormányzat mindig a szívén viselte az iskola sorsát.

Több mint 38 milliárd forintból országszerte összesen 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda és 5 komplett iskola épülhet meg a következő tanév végéig a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban – jelentette be a vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár. Dr. Boros Anita kiemelte azt is, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és annak két háttérintézménye felügyelte a tervezési folyamatot, amely a helyi sajátosságokat vette alapul minden egyes beruházásnál. Bárándon például az új, 12-szer 24 méteres tornaszoba a századforduló téglahomlokzatát, valamint az utcafrontra épített eredeti református iskola elemeit tükrözi majd. A helyettes államtitkár utalt az egészségmegőrzésre is, amelynek feltétele, hogy már gyermekkorban megszerettessék a sportot.

HBN-BB
hirdetés