Tükrös táncteremben készülnek a szauna világbajnokságra

Akt.:
Tükrös táncteremben készülnek a szauna világbajnokságra
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Az öt fős válogatottból három debreceni képviseli Magyarországot a kedden a németországi Sinsheimben kezdődő Szauna Világbajnokságon.

A Karlsruhe régióban fekvő, mintegy 35 ezer lakosú városka világhírű Thermen & Badevelben, a Pálmaparadicsomban rendezik meg a versenyt 20 ország 80 szaunamesterének részvételével. Az elnevezése szerint Aufguss WM-re (felöntő világbajnokságra) meghívásos alapon kerülhettek a versenyzők.

A nyár elején Debrecenben rendezett magyarországi kvalifikációs verseny az Aquaticum szaunamesterei kiválóan szerepeltek: Végh Sándor első, Skita Péter második lett egyéniben, Végh Tímea pedig Fáskerti Ritával a magyarhertelendi fürdő felöntőmesterével győzött a párosok versenyében. Rajtuk kívül Egri Csaba (Magyarhertelend) indulhat még a világversenyen, ahová Fáskerti Ritával párosban jutott be, miután a tavalyi vb-én másodikak lettek.

– Egy-egy 10-12 perces „színházi produkciót” mutatunk be világbajnokság helyszínéül szolgáló 160-180 fős szaunában – válaszolja kérdésünkre Végh Tímea. – Öltözékek, törölközők, illatanyagok, kellékek vannak útipoggyászunkban. Sokat készültünk, de nem szaunában, hanem egy 160 négyzetméteres tükrös táncteremben, hiszen ekkora szauna nincs Magyarországon. A bemutatók keddtől péntekig lesznek, innen egyéniben és párosban a legjobb 4 kerül a szombati döntőkbe.

HBN


Debreceni mesterek mennek a világbajnokságra
Debrecen – Taroltak a debreceni szaunamesterek a hétvégén a termálfürdőben megrendezett szaunavilágbajnoki kvalfikációs versenyen.