Tudat-módosítás

Akt.:
Tudat-módosítás
© Fotó: Matey István
Láttam osztálynyi lókötőt, akikkel esélytelen volt az énekóra, de amikor valaki rájött, hogy zongorán kísérje őket, bármit elénekelhetnek, megtörtént a zenével a tudat­állapot-változás: jó kedvük lett. Barak Beáta írása.

A boldogság világnapját is énekkel-zenével köszöntötték sok helyen, ez a legkézenfekvőbb; daloljon önfeledten a tanuló, ráér még megtudni, hogy „csak egy szó és semmi más a boldogság” – énekli egy szintén zenész. Egyébként csehül állok a villámcsődületekkel, szóljanak azok bármiről, bárkiről is. Kétségtelenül felkeltik a figyelmet, de hogy a hétköznapi embert elgondolkodtassák, arra még nem találtam se tudományos bizonyítékot, se önigazolást. Mert valójában mi is gondolkodtat el bennünket?

Egy utcára tolt kerekesszékes? Talán egy olyan probléma, csakis a sajátunk, amire nem találunk megoldást. Rágódunk, agyalunk, és nem látjuk be, hogy alkalmatlanok vagyunk a válaszadásra: pedig nem kéne gondolkodni, csak dönteni. Ez egyébként létező stratégia, kung-fus körökben is látni, ahogy arra kéri a tréner a versenyzőt, seperjen ki minden gondolatot a fejéből, csak a tükörképére számítson, csakis ő teheti jobbá az életét.

– Barak Beáta –


Fotók: Több száz debreceni gyermek énekelt a Boldogság Világnapján

A Boldogság Világnapja alkalmából „Énekelj a Boldogságért!” elnevezéssel szerveztek országos gyerekkoncert-sorozatot, amelynek egyik állomása Debrecen volt. Hétfőn az Árpád Vezér Általános Iskolában több száz gyermek hívta fel a figyelmet a boldogság életünkre, egészségünkre és élettartamunkra gyakorolt jótékony hatására.