Tucatnyi büntetőfeljelentést tett Vitézy Dávid

Több tucat büntetőfeljelentést tett a BKV-ügyben, a személyét érintő kijelentetések miatt a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnökségi tagja.

Vitézy Dávid a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében azt írja: az elmúlt napokban tett kijelentéseik miatt feljelenti Horváth Csabát, Nyakó Istvánt és Budai Bernadettet, ezen kívül számos médiaterméket, mert megfogalmazása szerint azt a “hazug látszatot keltik, hogy a BKV-nál zajló korrupciós ügyletekhez leleplezésükön kívül bármi más köze lett volna”.

Minden alapot nélkülöző, kétségbeesett hazugság-hadjárat indult ellene – állítja a VEKE elnökségi tagja. Vitézy Dávid közleményében úgy fogalmaz: “olyan nyilatkozatok és cikkek jelentek meg szocialista politikusok és a hozzájuk köthető médiatermékek részéről a BKV-nál lezajlott, a városházi politika legfelsőbb szintjeit elérő korrupciós botrányok kapcsán, amelyek azt a hazug látszatot keltik, hogy leleplezésükön kívül bármi köze lett volna ezekhez az ügyletekhez, vagy felügyelőbizottsági, illetve VEKÉ-s tisztségéből adódó kötelezettségein túl bármilyen kapcsolatban állt volna a korrupt cégvezetőkkel.”

Vitézy Dávid szerint az őt ért vádaknak az az oka, hogy a BKV felügyelőbizottságának tagjaként 2007 eleje és a tavalyi év vége között számos, a Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes által hozott BKV-menedzsmenthez köthető korrupciógyanús ügyekre irányította rá a figyelmet, és kezdeményezett vizsgálatot. Hozzátette: minden olyan feljelentés, amit a BKV vezérigazgatója tett, és amely miatt nyomozás indult, kivétel nélkül az ő javaslatára megindított belső ellenőrzési vizsgálatok nyomán történt.

A VEKE elnökségi tagja eddig már több tucat büntetőfeljelentést tett az elmúlt napokban az említett cikkek és nyilatkozatok miatt. Többek között Horváth Csaba, valamint számos médiatermék, köztük a – megfogalmazása szerint – épp a BKV-ügy gyanúsítottjai tulajdonában lévő, és általuk szerkesztett internetes lap ellen is. Vitézy Dávid emellett kijelenti, hogy feljelenti Nyakó Istvánt és Budai Bernadettet.