Trump Chris Christie helyett Mike Pence leendő alelnökre bízta a hatalomátadás irányítását

Washington – Donald Trump, a megválasztott amerikai elnök Chris Christie helyett leendő alelnökére, Mike Pence-re bízta a hatalomátadást bonyolító csapat irányítását.

Chris Christie New Jersey-i kormányzó ugyan továbbra is részt vesz a munkában, de sajtóhírek szerint azért váltotta őt Mike Pence, mert a napokban két közeli munkatársát elítélték egy korrupciós ügyben. Magát a kormányzót nem fogták perbe, de a gyanú árnya változatlanul rávetül.

Christie, aki Donald Trump régi családi barátja is, az elsők között támogatta Trump elnökjelöltségét (jóllehet, ő maga is indult az elnökjelöltségért folyó versenyben, de viszonylag korán kiszállt a küzdelemből).

A hatalomátadást bonyolító csapat munkájában mostantól részt vesz Trump három felnőtt gyereke és a veje, Jared Kushner, valamint kampányfőnöke, Steve Bannon és Peter Thiel, a PayPal pénzügyi vállalkozás alapítója is.

Trump pénteken – szokása szerint Twitter-üzenetben – jelezte: egész nap “nagyon elfoglalt”, mert a leendő kormány tagjairól konzultál, s hamarosan “nagyon fontos bejelentéseket tesz” kormányának várható összetételéről. Az NBC televízió információi szerint Donald Trump – annak ellenére, hogy “washingtoni mocsárcsapolást” ígért a kampányban – jó néhány bennfentes kongresszusi politikus kormányba emelését fontolgatja.

– MTI –
hirdetés