Trükkök a ráncok ellen

Trükkök a ráncok ellen
Trükkök a ráncok ellen - © Fotó: Getty Images
Debrecen – Fontos, hogy a bőrtípusunknak megfelelően vásároljunk szépítőszereket.

Az alvás a legjobb kozmetikum. Ha nyúzott és kialvatlanok vagyunk, akkor maximum a sminkkel korrigálhatjuk kinézetünket. Szürke karikák a szem alatt, kiábrándult tekintet… Ezen már semmilyen „csodaszer” nem segíthet első körben, csak egy jó, nagy alvás – tanácsolják a kamaszpanasz.hu oldalon. A bőr anyagcseréje ugyanis az éjszaka folyamán a legaktívabb – amit nem pótol a délutáni alvás –, s ilyenkor épülnek az új sejtek.

Uborka az arcra!

Fontos, hogy tudjuk, milyen a bőrtípusunk, és csak azután vásároljunk szépítőszereket, s mivel egyre több boltban vannak kozmetikai tanácsadók is, bátran kikérhetjük a véleményüket.

A természetet segítségül hívva mi is sokat tehetünk az arcbőrünkért: helyezzünk uborkaszeleteket az arcunkra 10 percre és dőljünk le az ágyra. A zöldség remekül hidratálja a bőrt, nagyon finom, puha, bársonyos lesz tőle, ráadásul a szeme körüli duzzanaton is enyhít.

Kiváló hidratáló hatású a mézes pakolás is: nedvesítsük be az arcunkat langyos vízzel, tisztítsuk meg, majd radírozzuk le az elhalt hámsejteket. Ezt követően az egy deci natúr joghurtból és 2 teáskanál mézből készült pakolást hagyjuk 20 percig az arcbőrön. Használat után igazán puhának, hidratáltnak érezhetjük a bőrünket.

HBN