Trónfosztásra készülnek a Gladiátorok

Trónfosztásra készülnek a Gladiátorok
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A Debrecen Gladiators Rákócziújfalun fogadja a Fehérvár Enthroners-t a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-jénak alapszakaszában.

Két héttel ezelőtt a Jászberény Wolverines otthonában a Szolnok Soldiers és a Debrecen Gladiators egyesülése első nagyarányú sikerét aratta. A jászságiak ellen már nemcsak a védelem, hanem a támadósor is megmutatta a foga fehérét, hiszen Hoksári Béla együttese ezúttal mindkét félidőben megszórta a Rozsomákokat, így magabiztos 54-14-es győzelmet aratott. A Gladiátorok ugyan már biztosan bent vannak a rájátszásban, de egy újabb győzelemmel már közelebb kerülnének az elődöntőhöz és minden bizonnyal elkerülnék a wild card kört.

A Fehérvár Enthroners is megmutatta, hogy nyerő párost alkotnak a Veszprém Wildfires-szel, hiszen az erős támadósorhoz csatlakozott egy tapasztalt és fizikailag kemény védelem. A fehérvári defense mindössze 48 pontot kapott az elmúlt három összecsapásán, amelyen két győzelmet és egy vereséget jegyez. Pál Tibor Kornél együttese már bebiztosította helyét a rájátszásban, de egy újabb sikerrel akár elkerülheti a wild card kört.


Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

„Remélem, hogy a srácok nem bízzák el magukat a Wolverines elleni siker után” – óvva intett Hoksári Béla, a Gladiators vezetőedzője. – „A Jászberény ellen minden összejött nekünk a védelemben és a támadósorban, de kiemelném a srácok hozzáállását is, mert ez fontos része volt a nagyarányú sikerünknek. A Fehérvár eddig felemás játékot mutatott a videók alapján, de egy jó képességű irányítójuk van, akire nagyon oda kell figyelnünk, illetve a támadósorunknak is nehéz feladata lesz a kemény védőfaluk ellen. Amennyiben fenn tudjuk tartani azt a teljesítményt, amit a Jászberény ellen mutattunk, akkor az Enthroners ellen meglehet a harmadik győzelmünk is.

A Debrecen Gladiators-Fehérvár Enthroners összecsapást május 31-én 15 órától rendezik Rákócziújfalun, a Felszabadulás úti Sportpályán.

– Makranczi László –
Fotók: Bódi Sándor, Tóth Zoltán


A két csapat eddigi mérkőzései

Debrecen Gladiators:

Budapest Eagles (otthon) 24-7
Jászberény Wolverines (idegenben) 54-14


Fehérvár Enthroners:

Szekszárd Bad Bones (otthon) 21-28
Újpest Bulldogs 2 (idegenben) 8-6
Zala Predators (otthon) 21-14