Trónfosztás a MEFOB-döntőn

Trónfosztás a MEFOB-döntőn
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Nem tudta megvédeni bajnoki címét sem a DEAC női, sem a férfi kosárlabda csapata az egyetemek közötti országos versenyen.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság kétnapos kosárlabda döntőjét Szombathelyen rendezték meg a hét elején. A férfiaknál a Debreceni Egyetem csapata két győzelemmel kezdett az első napon: előbb a Közgáz, majd az Eger gárdáját utasította maga mögé, így kedden a szintén két győzelmet bezsebelt házigazdával kellett megküzdenie Nagy Ágoston legénységének az elsőségért. A bravúr azonban nem sikerült, a szombathelyi együttes egy parádés, fordulatos meccsen remek hajrájával két vállra fektette a DEAC csapatát.

SzoESE – DEAC 84-73 (21-21, 19-19, 17-19, 27-14)

Szombathely: TÓTH D 9., Simon B.4, Mészáros, SZABÓ B. 24, KARAGITY 18/3. Cs: SIMON K. 8, HORVÁTH A. 11/9, Perak 6, Földesi 4.

DEAC: NAGY BOTOND 36/12, NAGY BENEDEK 10/3, Pék 9/3, SZARKA 9, Kiss L. 3. Cs: Asztalos 2, Reizer 4, Lippai, Bács, Szendrei.

A debreceni hölgyek kedden délelőtt egy szédületes hosszabbításos meccset játszottak a szegediekkel, ahol mindössze 4 pont döntött a DEAC győzelméről. Délután azonban már alulmaradtak a lányok a Közgáz csapatával szemben. Végül a TF minden ellenlábasát legyőzve lett bajnok.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

A Debreceni Egyetem csapata vasárnap ismét pályára lép, a férfi kosárlabda NB1/B bajnoki elődöntő második mérkőzésén a Konecranes-Salgótarjáni KSE-t fogadják az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A két győzelemig tartó párharc állása a DEAC-nak 1-0. Az ingyenesen megtekinthető mérkőzés 16 órakor kezdődik.

– unideb.hu –
hirdetés