Troli- és villamosvezetésben is a debreceniek a legjobbak

Akt.:
A szombati versenyen
A szombati versenyen - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen, Miskolc – Az Országos Közlekedésbiztonsági Napok keretében a Járművezetők Országos Versenyét a debreceni közlekedési vállalat az utoljára 2011-ben Budapesten megrendezett verseny után vállalta, hogy újjáéleszti a nemes hagyományt.

A vetélkedésre a Magyarországon helyi és helyközi közlekedést üzemeltető társaságokat képviselő csapatok nevezhettek autóbusz-, trolibusz- és villamos járművezető kategóriában. A versenyre 80 járművezető nevezett 13 közösségi közlekedést bonyolító társaság képviseletében.

A verseny egy 100 pontos elméleti KRESZ-tesztből, valamint gyakorlati feladatok teljesítéséből állt. A megmérettetésre kétfős csapatok neveztek, de a versenyzők külön-külön csinálták végig a feladatokat. A csapattagok az elméletben nem, de a gyakorlati versenyen fent tartózkodhattak a járművön és segíthették csapattársukat. A végén, az egyénenként elért eredményeket összesítették.

HBN


A verseny legjobbjai

Autóbusz:

1. Gara Csaba és Marcin János (Miskolci Városi Közlekedési ZRT.)
2. D-Magyari-Burlák Zsolt Sándor és Varga Dávid Géza (Volánbusz)
3. Mészáros András és Nagy Balázs (Déldunántúli Közlekedési Központ)

Trolibusz:

1. Orlik Balázs és Szilágyi András (DKV)
2. Antal Károly és Körömi Imre (BKV)
3. Jónácsik András Zoltán és Vámos Zoltán (Szeged)

Villamos:

1. Kuczora Beáta és Puskás Sándor (DKV)
2. Charé Ferenc és Lak Gellért (BKV)
3. Ignácz Tibor és Simon Gábor (Miskolc)


Videó: Vödör a villamoson, centizés a busszal – Ezeket a feladatokat csak a legjobb sofőrök tudják megoldani
Debrecen – A legjobb busz-, troli- és villamosvezetők küzdöttek meg egymással Debrecenben, például vízzel teli vödröt vittek a villamos ütközőjén, vagy busszal tolatva kellett centire pontosan végrehajtani a feladatokat – számol be az RTL honlapja.