A debreceni triatlonosoké a legjobb utánpótlás szakosztály

Akt.:
A díjazottak
A díjazottak - © Fotó: Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft.
Debrecen – Az év utánpótlás „műhelyévé” választotta a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola triatlon szakosztályát a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ). Az ifjak emellett három kategóriában is elnyerték az „Év sportolója” címet, amelyet a szombati, fővárosi díjátadó gálán vehettek át.


A „Gyermek triatlon – év sportolója 2013” címet Dévay Zsombornak ítélték oda. Ugyanezt a kitüntetést serdülő kategóriában Tóth Milán, míg az ifjúsági korosztályú versenyzők között Dévay Márk érdemelte ki. A gálán emellett „Felnőtt I. Osztály” minősítést kapott Hadházi Máté és Ifjúsági Aranyjelvényes lett Dévay Márk, Hajdú Kristóf, Herendi Zsolt valamint Zékány-Nagy Patrik is. Serdülő Aranyjelvényt tudhat magáénak ezentúl Arany Attila, Balogh Milán és Puskás Kristóf, Gyermek Aranyjelvényt pedig Ferenczi Nikolett, Dévay Zsombor és Kovács Balázs.

A fiatal debreceni triatlonisták taroltak a tavalyi esztendőben. A gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályban triatlon, duatlon, aquatlon sportágakban minden egyéni, csapat és váltó számban megszerezték a bajnoki címet – azaz 12 bajnoki címből 12-t gyűjtöttek be.

– Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. –