Trianonra emlékeztek a székelykapunál

Trianonra emlékeztek a székelykapunál
© Fotó: Péter Imre
Földes – Szétdaraboltak, de el nem választhatnak – olvasható azon a székely kapun, melyet Erdélyben élő vőfélyek ajándékoztak két éve a településnek.

A székely kapu felirata a Nemzeti Összetartozás Napján is hirdeti: egy nép összetartozását nem szabdalhatják szét az országhatárok. Csütörtök délelőtt a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola hét felső tagozatos osztálya és a nagyközség civil szervezetei koszorúzásos emlékünnepségen idézte fel a máig fájdalmas trianoni döntés következményeit. A Trianon emlékmű előtt köszöntőjében Horváth Sándorné igazgató megfogalmazta: a trianoni veszteség a nemzetnek, az országnak, de az egyes embereknek is óriási volt. Ma csak csodálattal és tisztelettel gondolhatunk azokra a magyar emberekre, akik az elmúlt 95 esztendőben a Trianon szabta határokon túl is megőrizték nyelvüket, magyarságukat, hitüket és reménységüket.

HBN–Péter Imre0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés