Trianoni megemlékezések

Június 3-án kezdetét vette az a rendezvénysorozat Hajdúnánáson, mely szervesen összekapcsolt műsorokkal a Nemzeti Összetartozás Napja, június 4. köré csoportosult.

Wass Albert emléktáblájának megkoszorúzása után a résztvevők a Kéky Lajos Városi  Művelődési Központ színháztermében  Perújítás címmel  zenés irodalmi összeállítást tekinthettek meg a Nemzeti Kamaraszínház előadásában, Usztics Mátyás főszereplésével.
A megnyitóban Bíró István,a  KLVMK  igazgatója az újonnan megalakult Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Tanulságtételéről Szóló Törvény néhány bekezdését olvasta fel ráhangolásképp a  trianoni megemlékezések programsorozatra.
Buczkó József a Polgári Kör Szervezetének  elnöke felhívta a közönség figyelmét arra, hogy június 4-én, éppúgy, mint 90 éve az ország összes harangja 2 percen át fog zengeni, melyen akkor, azon a napon felállva siratták a történelmi Magyarországot-  e nap emlékére  utódaink számára is maradandó emlékjelet állítanak, egy közadakozásból készült  andezit sziklát, melyen az állítás ideje, helye és az állítók neve szerepel majd.
A Wass Albert műveiből részleteket előadó művészek olyan estét varázsoltak a nánási közönségnek, mely hangulatában  és tartalmában mélyen átvetítette a hallgatóságnak ezen időszak jelentőségét, annak súlyát és mély érzéseit.